U23-rittenkoers Flanders Tomorrow Tour morgen van start in Poperinge
De broers Van Dijke - © Cor Vos
Nico Dick
woensdag 31 augustus 2022 om 13:31

U23-rittenkoers Flanders Tomorrow Tour morgen van start in Poperinge

Ook al is het geen profkoers, de Flanders Tomorrow Tour, een U23-rittenkoers van de hand van de organisatoren achter Bredene Koksijde Classic, verdient sowieso de nodige aandacht. De wedstrijd start morgen in Poperinge en eindigt zaterdag in Handzame.

Petje af voor Bert Pattyn en zijn crew! Naast de Bredene Koksijde Classic kreeg een paar jaar geleden ook al de eendagskoers Youngster Coast Challenge (UCI 1.2)  een plekje op de beloftenkalender, sinds vorig jaar is daar ook een rittenkoers voor beloften bijgekomen.

“Deze Flanders Tomorrow Tour organiseren we uit pure passie”, zegt Pattyn. “Dat we net als vorig jaar mogen rekenen op een zeer kwalitatief deelnemersveld, bewijst dat dit initiatief naar waarde geschat wordt. Van onze top tien van vorig jaar hebben niet minder dan vijf jongens een profcontract bij een WorldTourteam getekend.”

Pattyn doelt op winnaar Mick Van Dijke, Daan Hoole, Jarrad Drizners, Marco Frigo en Van Dijkes broer Tim. “We blijven onze rittenkoers dan ook verder profileren en ontwikkelen. Elk jaar beter doen en verder doorgroeien is het doel. En daarvoor mag ons parcours in de toekomst misschien wel een tikkeltje lastiger worden. Al werken we daar nu al aan.”

Twee keer Kemmel
“De openingsetappe is al best pittig”, duidt koersdirecteur Stefaan Decleir. “Vanuit startplaats Poperinge trekt het peloton naar het Heuvelland om daar na zeven kilometer te beginnen aan de beklimming van de Goeberg, gevolgd door twee kasseistroken. Die lus van 32 kilometer wordt tweemaal aangedaan om dan koers te zetten naar de Kemmelberg. De eerste beklimming ervan volgt na 80 kilometer, de tweede na 124 kilometer. Via Loker, Westouter en Watou gaat het naar Poperinge waar op de Ieperstraat de eindmeet getrokken ligt.”

Daags nadien worden in en rond Staden acht plaatselijke ronden gereden van elk 19,3 kilometer, met daarin de Stadenberg en de helling van de Foncieregoedstraat als belangrijkste hindernissen. De tweede editie van de Flanders Tomorrow Tour wordt afgesloten met een dubbel programma. “Zaterdagvoormiddag is er een individuele tijdrit over 12,7 kilometer tussen Koksijde en Wulpen. De rittenkoers wordt afgesloten met de korte rit in lijn tussen Kortemark en Handzame. Daarin moet zeven keer de Ruidenberg bedwongen worden.”

De etappes:
Donderdag 1 september: Poperinge – Poperinge (151,3 km)
Vrijdag 2 september: Staden – Staden (153,6 km)
Zaterdag 3 september: Koksijde – Wulpen (ind. tijdrit 12,7 km)
Zaterdag 3 september: Kortemark – Handzame (124,9 km)

Bekijk hier het indrukwekkende deelnemersveld

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.