UAE Emirates blijft geloven in Fabio Aru
foto: Sirotti
dinsdag 4 december 2018 om 20:00

UAE Emirates blijft geloven in Fabio Aru

Fabio Aru won drie jaar geleden nog de Vuelta a España, maar heeft sindsdien moeite om zijn niveau te halen. Dat ziet ook teammanager Joxean Fernandez Matxin, maar de Spanjaard blijft geloven in zijn poulain. “Ik heb het volste vertrouwen in Fabio”, zo laat hij weten in een uitgebreid interview met Marca.

Aru heeft een pover seizoen achter de rug. Zijn beste resultaat is een zesde plaats in de Tour of the Alps. In de Giro d’Italia stelde hij hevig teleur: hij gaf in de negentiende etappe dan ook gedesillusioneerd op. In de Vuelta a España (23e) kon hij eveneens geen potten breken.

Hierop besloot de 28-jarige klimmer om zich terug te trekken voor het WK in Innsbruck. Toch gelooft Matxin dat de Sardijn in 2019 weer zijn oude niveau kan halen. “Ik blijf rotsvast in hem geloven. Door enkele kleine dingen wist hij dit jaar zijn niveau niet te halen.”

Nieuwe aanpak
“Ik geloof ook niet dat hij gedemoraliseerd is. Het is echt een vechter”, aldus Matxin. Een ding is zeker: UAE Emirates zal volgend seizoen anders te werk gaan. “Ik kan er nog weinig over zeggen, omdat we volop bezig zijn met het uitwerken van ideeën. Het zal echter op een zeer wetenschappelijke manier gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.