UAE-ploegleider Allan Peiper zegt wielersport vaarwel

maandag 4 oktober 2021 om 08:26
UAE-ploegleider Allan Peiper zegt wielersport vaarwel

foto: Cor Vos

Allan Peiper heeft zondag in Parijs-Roubaix afscheid genomen van de wielersport. Al enkele jaren strijdt de 61-jarige Australische ploegleider van UAE Emirates tegen kanker en dat gevecht kan hij niet langer combineren met een baan in de koers.

Peiper laat aan Het Nieuwsblad weten dat hij twee weken geleden de beslissing heeft genomen om te stoppen. “Door de behandelingen heb ik minder energie. Ik voel aan mijn reflexen en concentratie dat ik mij moet weren om mijn job uit te oefenen. Het was het moment om een stap opzij te zetten”, vertelt de ploegleider, die vorig jaar vanuit de volgwagen van UAE Emirates  Tadej Pogačar naar zijn eerste Tour de France-eindzege leidde.

Zondag nam de oud-renner van o.a. Peugeot en Panasonic afscheid van zijn sport. “Het afscheid van de renners en de collega’s waren momenten dat ik het de voorbije week extra moeilijk kreeg. Ook tijdens de koers, maar Roubaix is een wedstrijd waarin je geen moment de concentratie mag verliezen. Ik vind het fantastisch om na zo’n heroïsche wedstrijd te mogen stoppen. De koers heeft mijn hele leven geboeid, maar nu ik kijk nu uit naar de rest van mijn leven.”

Peiper leidde Tadej Pogačar in 2020 naar zijn eerste Tourzege – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.