UAE Tour maakt lijst met deelnemende ploegen bekend, Cofidis ontbreekt
Tadej Pogačar - foto: Cor Vos
maandag 7 februari 2022 om 12:48

UAE Tour maakt lijst met deelnemende ploegen bekend, Cofidis ontbreekt

De UAE Tour heeft bekendgemaakt welke ploegen later deze maand aan de start verschijnen van de zevendaagse etappekoers, de eerste WorldTour-wedstrijd van het nieuwe seizoen. Op Cofidis na staan alle WorldTeams op de lijst met deelnemende teams, net als de ProTeams Alpecin-Fenix, Bardiani-CSF-Faizanè en Gazprom-RusVelo.

WorldTeams zijn op basis van de UCI-reglementen verplicht om deel te nemen aan wielerkoersen die waren opgenomen in de UCI WorldTour-kalender van 2016, maar voor de andere WorldTour-wedstrijden kunnen WorldTeams op vrijwillige basis deelnemen. Zodoende kan Cofidis de ronde door de Verenigde Arabische Emiraten straffeloos aan zich voorbij laten gaan.

Gazprom-RusVelo keert na een jaar afwezigheid terug in de UAE Tour. Voor Bardiani-CSF-Faizanè wordt dit het eerste optreden. Alpecin-Fenix verschijnt voor de tweede keer op rij aan de start. De ploeg beleefde in 2021 een opmerkelijk optreden: Mathieu van der Poel won de openingsrit, maar een dag later verlieten MVDP en zijn ploegmaats de ronde vanwege een coronageval in het team.

De titelverdediger in de UAE Tour is Tadej Pogačar. De tweevoudig Tour de France-winnaar maakt zijn seizoensdebuut in de zevendaagse ronde. De Sloveen krijgt onder anderen João Almeida aan zijn zijde; de Portugees komt voor het eerst in actie voor UAE Emirates. De UAE Tour begint op 20 februari en duurt tot en met 26 februari.

Deelnemende ploegen UAE Tour 2022
flag-fr AG2R Citroën
flag-kz Astana Qazaqstan
flag-bh Bahrain Victorious
flag-au BikeExchange-Jayco
flag-de BORA-Hansgrohe
flag-us EF Education-EasyPost
flag-fr Groupama-FDJ
flag-gb INEOS Grenadiers
flag-be Intermarché-Wanty-Gobert
flag-il Israel-Premier Tech
flag-nl Jumbo-Visma
flag-be Lotto Soudal
flag-es Movistar
flag-be Quick-Step Alpha Vinyl
flag-nl Team DSM
flag-us Trek-Segafredo
flag-ae UAE-Emirates

flag-be Alpecin-Fenix
flag-it Bardiani-CSF-Faizanè
flag-ru Gazprom-RusVelo

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.