UCI wil Armstrong niet in Ronde van Vlaanderen
donderdag 18 januari 2018 om 09:12

UCI wil Armstrong niet in Ronde van Vlaanderen

De UCI is niet blij met de voorgenomen aanwezigheid van Lance Armstrong in de Ronde van Vlaanderen. De omstreden Amerikaan is door organisator Flanders Classics gevraagd om een lezing te geven en de wedstrijd te volgen, maar dat is tegen het zere been van de internationale wielerunie.

Voorzitter David Lappartient schreef een brief waarin hij Armstrong vroeg om thuis te blijven. “Geen brief ontvangen. Ik zie je op 1 april”, vertelt Armstrong echter aan Het Nieuwsblad. De UCI heeft als reactie aan persbureau Belga laten weten dat de brief niet naar Armstrong, maar organisator Wouter Vandenhaute van Flanders Classics is gestuurd.

Gisteren was het vijf jaar geleden dat de Amerikaan tijdens een tv-uitzending met Oprah Winfrey dopinggebruik toegaf. Er loopt momenteel nog een claim van 96,8 miljoen dollar van de Amerikaanse overheid tegen Tailwind, het bedrijf achter wielerploeg US Postal. Armstrong was mede-eigenaar van de ploeg. De uitspraak wordt in mei verwacht.

[poll id=”702″]

RIDE Magazine
57 Reacties
Sorteer op:
18 januari 2018 12:01
Mijn bericht komt redelijk ongenuanceerd over op papier, maar ik kan me ook niet heugen wanneer LA excuses heeft gemaakt voor de mensen die hij geruïneerd heeft, het complete criminele dopingnetwerk dat hij heeft geleidt, de mensen die hij heeft onderdrukt, etc.
Hij heeft bekend en excuses gemaakt voor zn EPO gebruik en naar zn kinderen die hij heeft voorgelogen.
Uit zijn zijn reactie: “geen brief ontvangen, zie je...” blijkt mijns inziens ook zijn ongepaste arrogantie en complete egoïsme.
18 januari 2018 12:03
@thailand
In wetenschappelijke onderzoeken is alvast aangetoond dat ratten een veel grotere kans op kanker hebben door grote hoeveelheden van sommige dopingproducten. Logischerwijs is het ethisch niet echt verantwoord om dat op mensen te testen, maar er wordt wel aangenomen dat misbruik van anabole steroïden in combinatie met genetische aanleg er voor kan zorgen dat kankergezwellen al op jongere leeftijd worden ontwikkeld.
18 januari 2018 12:04
Quote:
Armstrong was zeker geen lieverdje..... Kanker is echt verschrikkelijk, daar spot je niet mee. Maakt niet uit over wie het gaat.


Huh?

What about Lance 'Koresh' Armstrong himself dan? Je weet wel, die kerel die kankerpatiënten inzette als menselijk schild voor de dopingraketten die op hem af werden gevuurd.
18 januari 2018 12:05
@klootje +1

@ Thailand,

Doping verhoogt alleszins het risico om kanker te krijgen, en sterioden versnellen de groei van de kankercellen.
Bij een kettingroker die kanker krijgt is het misschien ook niet altijd zeker wat de oorzaak is, maar vaak moet je het niet al te ver gaan zoeken. Dit is bij LA niet anders.

Verder ben ik akkoord dat kanker verschikkelijk is (lijkt me wel duidelijk uit mijn post), vandaar ook dat iemand die misbruik maakt van deze ziekte om er zijn blazoen mee op te kuisen gestraft moet worden.
18 januari 2018 12:07
@Wheely ik vind het gek dat hij bij de RVV wordt uitgenodigd omdat hij daar niks heeft te zoeken gezien zijn uitslagen in de ronde. In de AGR heeft hij eel meer te zoeken. Wat ik bijna zeker weet is dat in het kader van vermarkting van de RVV LA zelf met een zak met geld is aangekomen, hij is bezig met zn rehabilitatie en dat kost ff wat maar je krijgt er uiteindelijk meer voot terug.
18 januari 2018 12:32
Het gaat wat mij betreft niet om persoonlijke criteria. Is hij gestraft? En is dat volgens de wet lang en zwaar genoeg geweest? Dan mag hij terugkomen.

Nog los daarvan: Naast oud wielrenner en dopingzondaar is Armstrong ook nog mens. Naar mijn mening is wielrennen van het publiek, dus ook van Armstrong.
18 januari 2018 12:47
De UCI kan zich beter in de zaak Froome vast bijten, maar dit is weer de aandacht verleggen.
Dan schrijven de kranten weer iets anders dan over Froome, die houd op het
ogenblik de UCI in de houdgreep en niet Armstrong.
18 januari 2018 14:18
Het maakt mij in principe weinig uit, maar ik kan niet zeggen dat ik me echt verheug om de man weer rond te zien lopen in het circuit. Types als Vinokourov zijn niet veel mindere valsspelers geweest. Maar ook daar ben ik geen fan meer van.
18 januari 2018 14:42
Hulde voor de mensen die niet in Lance zijn aangeboden excuses stinken.

Hij heeft willens en wetens mensen rondom hem heen kapot proberen te maken en heeft velen hiermee financieel en persoonlijk leed aangebracht. Daarbij had-ie donders goed dat zijn goede doel zijn reddingsvest was. Mijns inziens vrij snel na de start meer gebruikt voor de goodwill voor Armstrong dan om het kankeronderzoek. Deze man greep alles aan om de baas te spelen en om de baas te worden.

Wat mij betreft wordt hij nu zelf in een tiental jaar gerechtelijk helemaal uitgekleed, zoals hij dat deed bij anderen. Ik denk dat iemand zoals hij zijn straf pas echt heeft gehad als hij echt hele fikse aderlatingen moet doen. Ik weet niet hoe erg zijn imperium momenteel al klappen heeft gehad, maar zou zomaar een Marco Borsatootje kunnen zijn die dan toch ergens nog een paar miljoen over houdt.

Terug dan naar het topic. Om hem te weren is een ander verhaal, dat is hypocriet en een beetje stompzinnig. De pers zoekt hem toch wel op, als hij al dan niet zelf de pers op zoekt. Als hij toch nog graag wielrennen bekijkt en volgt zie ik er geen probleem in om hem als toeschouwer te hebben bij koersen. Let wel: als toeschouwer. Iets anders is hem een podium bieden en hem als VIP als een koning rondrijden, maar geloof dat er niet veel zijn die zich daar aan wagen.
18 januari 2018 15:05
Het is maar hard-fietsen.
Zijn doping gebruik vind ik minder stuitend dan zijn manipulatieve gedrag en bedreigingen.
Maar de man is nu al 7 jaar gestopt en 6 jaar geleden gestraft.
In het burgerlijk recht zou zijn straf ook zo zwaar niet zijn, en na de straf zou hij weer vrij man zijn.
De energie kan beter worden besteedt door naar de man te luisteren en betere/adequate mechanismen in te voeren.
18 januari 2018 15:13
Wat heeft de UCI nou te maken met wie er door de organisatie van een wielerkoers wordt uitgenodigd om de wedstrijd te volgen of daar een praatje te houden? Bemoeien ze zich bij wedstrijden in landen als Qatar, China, Kazachstan om maar wat te noemen ook met het uitnodigingsbeleid? Of willen ze alleen geen figuren die zich in de wielrennerij hebben misdragen en zijn mensen die zich in de rest van de maatschappij (hebben) misdragen van harte welkom?
18 januari 2018 15:26
@Leor 16,

Armstrong is naar mijn weten nog nooit veroordeeld in een strafzaak, dus heb van alles beschuldigen vind ik niet correct. Daarnaast zeggen dat zijn kanker kwam door doping is gewoonweg onzin.

Wat maakt het overigens uit dat hij zijn inzamelingsactie voor kanker ook ter meerdere glorie van zichzelf gebruikte. Hij heeft er wel toch mooi meer dan een miljard dollar mee in het laatje gebracht voor het goede doel. Ik vind het zwaar hypocriet om er dan aan te tillen. Deze man is, los van het feit dat hij waarschijnlijk privé onuitstaanbaar is, een held. Dankzij hem is er gigantisch veel geld voor kankeronderzoek en bestrijding opgehaald.

Wat moet er dan van hem worden volgens jou, als hij geen plaats heeft in de maatschappij? Hij is nooit veroordeeld voor een strafbaar feit, wel in civiele procedures wegens contractbreuk. Omdat hij een klootzak is die dingen heeft gedaan die zeker niet goed te praten zijn, mag hij de maatschappij niet meer in?
18 januari 2018 16:55
@ Leor, ok, ik begrijp je punt.
Wat bedoel je precies met misbruik maken om 'zijn blazoen te kuisen'?

Hij heeft zich ingezet voor de Livestrong Foundation en daar echt meer veel geld mee opgehaald, meer dan een miljard als ik Molovin mag geloven. En natuurlijk rookte de persoonlijke bv daardoor ook net iets beter, maar toch zou ik dat niet direct als misbruik zien. Of mis ik iets?
18 januari 2018 17:10
Pff. Hypocrisie ten top.

Armstrong: ‘Ik heb Livestrong opgericht, heb miljoenen ingezameld voor de strijd tegen kanker en heb op fietsen gereden. Onderweg heb ik heel veel fouten gemaakt en daar wil ik oprecht sorry voor zeggen’. Bescheidenheid siert hem niet maar je zou het een excuus mogen noemen.

Ezelsbruggetje voor wie dat nooit deden: de V van Virenque, Vino, Valverde en van Vroem. Allen actief in het wereldje.
18 januari 2018 17:18
Thailand dat kunnen we niet zeggen, maar de heer Armstrong was wel doordacht en doortrapt.

Ik denk niet dat het zo erg is dat hij Livestrong heeft opgericht enkel voor zijn eigen imago. Wat ik wel vermoed is dat het al meteen, of vrij snel, een belangrijk nevendoel is geworden. Lance wist wel hoe hij zijn zaakjes moest regelen op jonge leeftijd, gevaarlijke kerel.

In 1993 Armstrong wins the CoreStates United States Professional Championship—and a $1 million bonus for winning all three races in the Thrift Drug series.

"He is alleged by another cyclist competing in the CoreStates Road Race to have bribed that cyclist so that he would not compete with Armstrong for the win."

Zo is hij gestart. Ik denk alleen dat hij misschien, beetje Amerikaans, te veel vijanden heeft gemaakt door ook openlijk tegenstanders te pesten en ondertussen onvoldoende politieke vriendjes heeft gemaakt of overgehouden die 'm overal doorheen loodsen. Dat heeft Vino beter aangepakt, maar das dan ook meer overheidsmaffia geworden en in een land waar politieke macht nog veel meer betekent. Achjah Amerikanen overschatten zichzelf wel wat meer, oorlog voeren kunnen ze ook niet.
18 januari 2018 17:36
https://youtu.be/q4ykyu5yDOg

Zomaar een fragment waar hij sorry zegt. Of je het geloofd ..

@ kleomantre

Jij beschrijft wat mij betreft in je tweede post, tweede alinea, de standaard zakenman. Ik zou het raar vinden als hij er slechter van was geworden. Verder denk ik ook niet dat hij het zelf allemaal bekokstoofd heeft, de financiële voordeeltjes. Die zijn hem echt wel ingefluisterd.

Mensen die niets met hem te maken willen hebben en/of zijn excuses niet accepteren, kunnen met een grote boog om hem heen lopen en/of zijn uitspraken negeren. Hem toegang verbieden tot wedstrijden, waar hij nota bene door de organisatie wordt uitgenodigd, gaat mij te ver. Lance Armstrong zit nog altijd, en terecht, op de blaren maar laten we niet overdrijven.
18 januari 2018 17:42
Merckx heeft meteen toegegeven dat hij iets gepakt had. Armstrong heeft gelogen dat het niet meer normaal is én hij heeft mensen bedreigd. Het is eigenlijk een sociopaat. Bekijk eens de documentaire :'Stop at Nothing: The Lance Armstrong Story'. Hallucinant!
En onze Franse voorzitter mag dan ook naar ASO een brief sturen dat ze Virenque niet meer 3 weken als eregast mogen laten rondparaderen in de Tour.
18 januari 2018 17:54
@stablinski.In zake Virenque heb je toch wel een heel groot punt geraakt.
Maar Virenque is een Fransman, en het chauvinisme in Frankrijk is nog
erger dan in Duitsland, en dan weet je het wel.
18 januari 2018 18:30
@leor, bedankt voor het juist verwoorden.

@molovin en @Thailand,
Lees alsjeblieft http://cyclinginvestigation.usada.org.
Als dat niet genoeg bewijs is, dan weet ik het ook niet meer. Er staan getuigenverklaringen, emails, etc.. Deze man is echt een verschrikkelijk persoon en niet te vergelijken met andere dopingzondaars. Iedereen die hen met anderen vergelijkt vind ik onwetend.
18 januari 2018 19:24
Lekkere vent toch die Armstrong, loog en bedroog alles aan elkaar en heeft ons jarenlang kunnen boeien, heeft gewoon lekker zijn "zakken gevuld" En veelvuldig zijn Puddingbuks in de in grote getalen toegestroomde Mee Too huilers gezet die zich vrijwillig aanboden, want Lance was niet vies van een spuit. Hij begon gewoon menselijke trekjes te vertonen. Ik begrijp de ophef niet zo, niet menselijks was hem vreemd.
18 januari 2018 19:33
Niet meten met 2 maten, hij is buitengewoon harder gestraft dan ieder ander renner en er lopen nog altijd rechtzaken. Gewoon toelaten dus.

Voor degene die zijn kanker toewijden aan zijn dope gebruik heb ik geen woorden. Ongelofelijk dat je zoiets insinueert.
18 januari 2018 19:33
Coppi, Anquetil, Merckx, Zoetemelk etc. etc.
Ik vind het erger dat bv Valverde nog steeds in het peloton rond rijdt en blijft zwijgen, in de begeleiding van bijna elke ploeg loopt wel een doping zondaar rond dan wel ex-renners die blijven zwijgen.
18 januari 2018 20:32
Ik dacht dat het een 1 april grap was
18 januari 2018 21:26
Getverdemme, wat een achterlijk plan. In deze tijd zou men Hitler nog een tweede kans geven, voor clicks en likes.
18 januari 2018 21:34
Laat Armstrong maar aan der andere kant van de plas blijven. Hij probeert een voet tussen de deur te krijgen. Narcisme raak je niet kwijt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.