Uran gaat vol vertrouwen slotweek in
maandag 20 mei 2013 om 13:16

Uran gaat vol vertrouwen slotweek in

Rigoberto Uran

foto: Sirotti

Rigoberto Uran gelooft erin dat hij in de slotweek nog iets aan het klassement kan veranderen. Uran is na het wegvallen van Bradley Wiggins kopman bij Sky en een van de naaste belagers van klassementsleider Nibali. In de rangschikking staat hij derde met een achterstand van twee minuten en 46 seconden op de roze trui.

De Colombiaan zag de afgelopen dagen af in de Europese kou. “Mijn vriezer in Colombia is nog niet eens zo koud als hier,” grapte hij na aankomst tegen Cyclingnews. “Gelukkig ben ik na een paar jaar wedstrijden rijden in Europa gewend geraakt aan de kou. Maar we hebben twee zware dagen achter de rug,” geeft hij toe. In de etappe naar de Galibier viel het mee.”Ik denk dat we geluk hebben gehad. Het was enkel aan het einde koud.”

De twee bergetappes van afgelopen weekend veranderde weinig aan het klassement. “Ik had verwacht dat deze etappes zo zouden verlopen. Nibali, Evans en Santambrogio rijden goed en zijn in vorm. In de rit naar de Galibier was het lastig om tijd te winnen omdat we aan elkaar gewaagd waren. Nu is het belangrijk om te rusten en we zien wat er in de komende etappes gaat gebeuren.”

Uran hoopt om in de klimtijdrit aanstaande donderdag en de twee laatste bergetappes tijd te kunnen winnen. “De laatste week zal zwaar worden, maar ik verwacht ook een mooie wedstrijd. Ik hoop dat het weer goed is, zodat we alle beklimmingen kunnen doen. Dan zien we het wel,” vertelde hij met een lach. “De klimtijdrit zal belangrijk worden en kan de wedstrijd op zijn kop zetten. Ik voel me nog goed en ben vol vertrouwen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.