Vacansoleil-DCM laat oog vallen op Vanmarcke en Serry
vrijdag 4 mei 2012 om 18:55

Vacansoleil-DCM laat oog vallen op Vanmarcke en Serry

foto: Sirotti

Vacansoleil-DCM wil zich na een teleurstellend voorjaar voor volgend jaar versterken met een extra renner die in de klassiekers van voren kan rijden. De Nederlandse WorldTour-formatie heeft zijn oog laten vallen op de Sep Vanmarcke. De jonge Belg komt nu nog uit voor Garmin-Barracuda, maar ziet zijn contract bij deze Amerikaanse ploeg aan het einde van het seizoen aflopen.

Vanmarcke won dit voorseizoen met de Omloop het Nieuwsblad zijn eerste grote koers. In 2010 werd hij als ‘broekie’ knap tweede in Gent-Wevelgem. Gezien zijn leeftijd van 23 jaar heeft Vanmarcke nog de nodige groeimarge, en dat spreekt Vacansoleil-DCM aan. “We zoeken niet iemand die goed is geweest, maar iemand die goed is en nog beter kan worden”, aldus ploegleider Jean-Paul van Poppel in het Algemeen Dagblad.

Naast Vanmarcke kan naar verluidt ook zijn land- en leeftijdsgenoot Pieter Serry, die voor Topsport Vlaanderen rijdt, rekenen op interesse van Vacansoleil-DCM. Serry liet dit seizoen van zich spreken door achter Thomas Voeckler en Oscar Freire als derde te eindigen in de Brabantse Pijl.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.