Vachon wint verrassend Parijs-Bourges

Door
donderdag 4 oktober 2012 om 17:27

Florian Vachon

foto: Sirotti

Florian Vachon heeft de Franse semiklassieker Parijs-Bourges op zijn naam geschreven. In de laatste kilometer hield de coureur van Bretagne- Schuller een jagend peloton achter zich. Met een late jump verraste hij het peloton volledig waarna de sprintende meute, met Bouhanni (2e) en Degenkolb (3e) op de eerste lijn, hem niet meer kon achterhalen.

Na het wegvallen van de prominente plaats, die ”grote broer” Parijs-Tours ooit had op de internationale kalender, is Parijs-Bourges wat minder interessant geworden voor de World-Tourploegen. Toch kon de organisatie van de 1.1 koers rekenen op een mooi deelnemersveld met onder meer Davide Appollonio en John Degenkolb. De aanwezigheid van deze spintkanonnen belette Gregor Gazvoda (AG2R-La Mondiale), Michael Morkov (Saxo Bank-Tinkoff Bank) en Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen-Mercator) niet om al vroeg weg te springen en gezamenlijk hun voorsprong uit te bouwen tot een kleine vijf minuten. Van Hecke en de aanvalslustige Morkov beschikten duidelijk over de grootste motor en lieten hun medevluchter ter plaatse. Daarachter werd de boel op de kant gezet en bleef er een klein eerste peloton over.

Met nog 30 kilometer voor de wielen was de voorsprong van het tweetal al verkleind tot 23 seconden. Malacarne (Bretagne-Schuller), Fuglsang (Radioshack) en even later Jeandesboz (Saur-Sojasun) maakten de oversteek naar de twee koplopers maar ook met vijf was het geen beginnen aan tegen de hongerige meute daarachter. En zo kwam alles weer samen op 4 km van de meet. Onder de vod van de laatste kilometer demarreerde de sterke Vachon echter uit het stilgevallen pak en hield stand tot aan de streep. De 27-jarige Vachon is bezig aan een uitstekend seizoen en bezorgde zijn bescheiden ploeg, met de Classic Loire-Atlantique en de 1e etappe in het Internationaal Wegcriterium, eerder al twee overwinningen.

Parijs-Bourges (1.1) (190,9 km)
1. Florian Vachon (Frankrijk/Bretagne Schuller)
2. Nacer Bouhanni (Frankrijk/FDJ-BigMat
3. John Degenkolb (Duitsland/Argos-Shimano)
4. Jonathan Hivert (Frankrijk/Saur-Sojasun)
5. Paul Voss (Duitsland/Endura Racing)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.