Valverde herhaalt: “Ik heb nooit positief getest”

maandag 5 november 2018 om 18:30
Valverde herhaalt: “Ik heb nooit positief getest”

foto: Sirotti

Alejandro Valverde heeft nogmaals gezegd dat hij nooit positief getest is op doping. De wereldkampioen vertelde dat in Japan tijdens het Saitama Criterium van de ASO. Na het behalen van zijn WK-titel reageerde hij ook op de verhalen uit het verleden. “Ik denk dat het niet de vraag is of ik spijt moet hebben of niet”, zegt Valverde tegen de Spaanse krant AS.

“Ik heb nooit positief getest”, vertelt de 38-jarige Spanjaard. Zijn naam werd genoemd in Operación Puerto, omdat hij banden had met dokter Fuentes. “Er werd besloten dat ik geschorst moest worden en dat is wat er is gebeurd. Ik heb de straf (twee jaar, red.) uitgezeten en sindsdien heb ik mij alleen maar zorgen gemaakt over het genieten van wielrennen. Iedereen mag over mij oordelen, zoals zij denken dat nodig is. Ik ben er zeker van dat ik al het mogelijke heb gedaan om aan te tonen dat ik kon winnen vóór, maar ook na mijn schorsing. Ik ben zelfs beter.”

Dat Valverde nog lang niet klaar is, weten we ook al. De Olympische Spelen van Tokio 2020 staan rood omcirkeld. Mocht hij daarna stoppen met het koersen als prof, dan blijft hij fietsen. “Ik zal deze sport blijven beoefenen, natuurijk. Ik zou het nooit verlaten, zelfs als ik geen wedstrijden en trainingen meer rijd op dit niveau. Er gebeurt altijd iets als ik niet op mijn fiets zit, dan voel ik mij slecht”, geeft Valverde aan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair