Van Avermaet en BMC klaar om titel te verdedigen in Parijs-Roubaix
foto: Sirotti
donderdag 5 april 2018 om 11:31

Van Avermaet en BMC klaar om titel te verdedigen in Parijs-Roubaix

Titelverdediger Greg Van Avermaet weet op welke ploeggenoten hij aankomende zondag kan rekenen in Parijs-Roubaix. De 32-jarige Belg, die in Noord-Frankrijk op jacht gaat naar een tweede kei op rij, maakt onderdeel uit van een uitgebalanceerde ploeg.

Nagenoeg alles wat Van Avermaet vorig jaar aanraakte, veranderde in goud. Dit voorjaar hikt hij echter nog tegen zijn eerste klassiekerzege aan. Toch is de Belg vol vertrouwen in aanloop naar de Hel van het Noorden. “Ik voel me het hele voorjaar al goed, maar de puzzelstukjes zijn nog niet op hun plaats gevallen. Ik was zeer blij met de ploeg tijdens de Ronde van Vlaanderen, en we zullen er zondag dan ook alles aan doen om opnieuw te winnen. Ik ben in staat om nogmaals te zegevieren”.

Ploegleider Fabio Baldato – in 1994 tweede in de Helleklassieker – kan zich vinden in de woorden van zijn protegé. “We hebben de afgelopen koersen gezien dat Greg in vorm is. We zakken met vertrouwen af naar Parijs-Roubaix, ondanks het feit dat we nog niet hebben gewonnen. Ik zag ons in Vlaanderen, vanuit teamoogpunt bekeken, onze beste prestatie leveren. Daarom ben ik ervan overtuigd dat we met Greg een goed resultaat kunnen najagen.”

Van Hooydonck vervangt Bettiol 
De selectie van de Amerikaanse formatie verschilt nauwelijks met die van de Ronde van Vlaanderen. De enige nieuwkomer is Nathan Van Hooydonck. De 22-jarige Belg moest de voorbije kasseiklassiekers laten schieten wegens ziekte, maar is nu weer fit genoeg om een rugnummer op te spelden. Hij vervangt de Italiaan Alberto Bettiol, die al vroeg de Ronde van Vlaanderen moest verlaten vanwege een val.

De andere vijf coureurs luisteren naar de namen Jempy Drucker, Stefan Küng, Jürgen Roelandts, Michael Schär en Francisco Ventoso.

Selectie flag-us BMC voor flag-fr Parijs-Roubaix 2018
flag-lu Jempy Drucker
flag-ch Stefan Küng
flag-be Jürgen Roelandts
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-es Francisco Ventoso

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
5 april 2018 11:32
Op basis van dit seizoen lijkt het me sterk dat hij on roubaix de kei weer omhoog mag houde. En ik hoop niet dat hij me verbaast. Nikki voor de dubbel!
5 april 2018 11:37
Jempi Drucker en Roelandts rijden redelijk mee dit seizoen, maar het team van BMC daar hoeft Greg niet veel van te verwachten. Valt toch tegen gezien het kaliber van de renners
5 april 2018 11:38
Hij zegt overal klaar voor te zijn, maar op de keper beschouwd, kan hij net als Sagan tot nu toe
niet excelleren.
5 april 2018 12:00
Greg heeft dit voor jaar naast het blok van Quick step ook de temperatuur als tegenstander gehad. Vorig jaar reed Greg zijn beste voor seizoen in vaak lente weer. Roubaix zou als de voorspellingen uit komen bij 20 graden en zuiden wind gereden worden. Greg zal mee doen voor de kassei,al moeten ze onderweg liefst zijn versnelling niet aan flarden rijden zoals vorig jaar.
5 april 2018 12:03
Kung zou zomaar wel eens kunnen verrassen, die zat er in de e3 prijs / en RVV ook goed bij, an lijkt me de juiste capaciteiten te hebben voor PR
5 april 2018 12:14
Dit is een wedstrijd die Van Hooydonck zou moeten liggen, eventueel in een vroege vlucht. Hij was vorig jaar al 5e op het BK bij de profs, over 233 km.
Ik hoop dat ze er zondag vroeg aan beginnen en niet wachten tot de blauwe mannen eentje naar voren schieten.
5 april 2018 13:57
Inderdaad BMC valt tegen dit jaar,vorig jaar ook gepuft?
5 april 2018 14:10
Van Avermaat er weer klaar voor, hoe vaak
hebben.we dit al gelezen in de voorbeschouwingen.
Ik denk dat PR ook niets wordt voor hem.
Er zijn veel sterkere renners in het peloton.
5 april 2018 14:17
Je mag eigenlijk niet verwachten dat zijn 2017 vorm de norm is. Afschrijven kan je hem ook niet, hij is niet uit vorm ofzo. Als den Greg zondag een goede dag heeft zou hij zomaar kunnen winnen.
5 april 2018 15:11
@stablinsky: Van Hooydonck meesturen in de vroege vlucht zou inderdaad mooi zijn. Sterke jongen die diep in de finale nog nuttig zou kunnen zijn. Al vrees ik voor BMC dat ploegen als QS dat niet zullen toelaten...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.