Van Avermaet en Jungels samen in Brabantse Pijl en Amstel Gold Race

maandag 12 april 2021 om 18:41
Van Avermaet en Jungels samen in Brabantse Pijl en Amstel Gold Race

foto: Cor Vos

AG2R Citroën heeft de selecties voor de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race naar buiten gebracht. De Franse formatie stuurt kopmannen Greg Van Avermaet en Bob Jungels naar beide heuvelklassiekers.

Van Avermaet wist in de Brabantse Pijl nog nooit op het podium te eindigen. In zijn vijf eerdere deelnames haalde de olympische kampioen drie keer de top-10, waarvan zijn vijfde plek in 2012 zijn beste uitslag was. Ook in de Amstel Gold Race is een vijfde plaats (in 2015) zijn beste prestatie.

Voor Jungels wordt het zijn derde deelname in de Brabantse Pijl: in 2013 haalde de Luxemburger de finish niet en in 2018 speelde hij geen rol van betekenis. Ook de Amstel Gold Race is nog geen koers voor Jungels gebleken. Hij eindigde in vijf deelnames nog nooit bij de beste twintig in de Nederlandse heuvelklassieker.

Naast Van Avermaet en Jungels rijden ook Stan Dewulf, Dorian Godon en Aurélien Paret-Peintre beide voorjaarskoersen. Benoît Cosnefroy (vorig jaar derde in de Brabantse Pijl, nu kampend met een knieklachten) en Damien Touzé starten alleen in de Brabantse Pijl. Hun plekken worden in de Amstel Gold Race ingevuld door Michael Schär en Clément Venturini.

Selectie AG2R Citroën voor de Brabantse Pijl 2021 (14 april)
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-be Stan Dewulf
flag-fr Dorian Godon
flag-lu Bob Jungels
flag-fr Aurélien Paret-Peintre
flag-fr Damien Touzé
flag-be Greg Van Avermaet

Selectie AG2R Citroën voor de Amstel Gold Race 2021 (18 april)
flag-be Stan Dewulf
flag-fr Dorian Godon
flag-lu Bob Jungels
flag-fr Aurélien Paret-Peintre
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-fr Clément Venturini

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.