Van Avermaet jaagt op eindzege in Yorkshire: “Ben nog niet helemaal de oude”
foto: Cor Vos
donderdag 2 mei 2019 om 10:12

Van Avermaet jaagt op eindzege in Yorkshire: “Ben nog niet helemaal de oude”

Na een klassiek voorjaar zonder aansprekende overwinningen staat Greg Van Avermaet vandaag aan de start van de Tour de Yorkshire. Als titelverdediger, want vorig jaar wist de Belg deze meerdaagse op zijn naam te schrijven. Of hij daar dit jaar opnieuw toe in staat is? Van Avermaet zelf denkt van wel: “Als ik op normaal niveau presteer, moet ik kunnen winnen”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

Een nadeel voor Van Avermaet is het feit dat hij afgelopen zondag ten val kwam in Luik-Bastenaken-Luik. “Ik ben nog niet helemaal de oude,” zei hij op een persconferentie daags voor de Tour de Yorkshire. “Mijn lichaam heeft toch wat tijd nodig om dit te verwerken, alles is wat stijf en stram, ik heb veel schaafwonden, vooral op mijn rechterbil. Die ligt volledig open en ook mijn elleboog doet wat lastig. Het is niet ideaal om te starten, maar ik ben wel ambitieus: ik wil hier graag opnieuw winnen.”

“Hoop dat ik nog fris genoeg ben”
Van Avermaet vindt zelfs dat hij ambitieus moet zijn in een etappekoers als deze. “Er is hier geen tijdrit, met zo’n parcours en als ik op normaal niveau presteer, moet ik kunnen winnen. Ik hoop dat ik niet te veel last meer heb en dat ik nog fris genoeg ben, het was al een lastig seizoen.”

Van Avermaet kruist de komende dagen de degens met onder meer viervoudig Tourwinnaar Chris Froome. Tom-Jelte Slagter, Lilian Calmejane, Jonathan Hivert, Nathan Haas en Tom Pidcock zijn andere namen op de startlijst, maar de concurrentie boezemt de Olympisch kampioen weinig angst in. “Het deelnemersveld lijkt me niet heel sterk. Het zou mooi zijn als ik nog eens een koers win, zo’n kans als deze moet je proberen te grijpen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.