Van Avermaet niet blij met uitspraken Gilbert over Vlaamse koersen
maandag 1 december 2014 om 09:37

Van Avermaet niet blij met uitspraken Gilbert over Vlaamse koersen

Greg Van Avermaet

foto: Sirotti

Greg Van Avermaet was afgelopen seizoen de enige kopman van BMC in de Vlaamse klassiekers. In 2015 moet hij die rol wellicht delen met Philippe Gilbert, die de kasseiklassiekers opnieuw wil rijden. “Dat is niet leuk om te horen”, zegt Van Avermaet tegen Sporza.

“Vorig jaar hadden we beslist dat Philippe kopman was in de Waalse koersen en ik in de Vlaamse wedstrijden. Nu wil Philippe opnieuw de Vlaamse koersen rijden en daar zal de Ronde (van Vlaanderen, red.) zeker bij zijn”, zegt Van Avermaet. “We zullen goed moeten overleggen, maar ik denk dat het eerste trainingskamp met de ploeg in december veel duidelijk zal maken. De ploegleiders zullen hun zegje doen en dan moeten we beslissen of het lukt om samen die koersen te rijden.”

Het luxe probleem voor de ploegleiding speelde eerder ook al op bij hun vorige ploeg, Omega Pharma-Lotto. Voor Van Avermaet was dat een van de redenen om in 2011 de overstap te maken naar BMC. Een jaar later deed Gilbert hetzelfde, waardoor het opnieuw botste. “Ik ben nog altijd ambitieus en wil in de Vlaamse koersen mijn eigen kans gaan. Als we goede afspraken maken, zal dat wel geen probleem zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.