Van Avermaet: “Strade Bianche is een eerlijke wedstrijd”
foto: Sirotti (archief)
woensdag 28 februari 2018 om 11:12

Van Avermaet: “Strade Bianche is een eerlijke wedstrijd”

Greg Van Avermaet staat zaterdag aan het vertrek in Strade Bianche. De Belgische kopman van BMC eindigde vorig seizoen op de tweede plaats achter Michal Kwiatkowski en hij wil dat dit jaar natuurlijk verbeteren. Dan moet hij wel de beste zijn, want: “Strade Bianche is een eerlijke wedstrijd”, zegt hij tegen Belga.

Zaterdag schommelt de temperatuur in Toscane rond de 7 graden Celsius, met in de middaguren kans op neerslag. “Ik hoop dat de weersomstandigheden meevallen. Koude en regen is immers niet echt aan mij besteed”, vertelt Van Avermaet. “We zullen zien hoe het gaat. Ik ben alleszins weer gemotiveerd om er iets van te maken. Vorig jaar was ik tweede, hopelijk kan ik dit jaar eens winnen.”

“Greg was er al een aantal keer dichtbij in de Strade Bianche”, blikt BMC-ploegleider Valerio Piva terug. “Ik weet dat hij in goede vorm is en hij krijgt dan ook een sterk team mee. Ik verwacht Alberto Bettiol, voor wie het bijna een thuisrace is, Damiano Caruso en Stefan Küng in de finale samen met Greg vooraan. Een topresultaat moet er zeker in zitten.”

RIDE Magazine
48 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2018 11:18
De komende dagen wordt regen voorspeld in die regio. Misschien jammer voor Greg, maar een moddereditie met taferelen zoals in de Giro-etappe uit 2010 lijkt me geweldig.
28 februari 2018 11:19
Onee toch, daar hebben we hem ook weer.
28 februari 2018 11:29
Live op sporza vanaf 12:30? Herinner me de vorige jaren dat we maar laatst uur in berld kregen als de mooiste stroken al gepasseerd waren. Helaas wel met S. Nijs ipv J. De Cauwer.
En verder, ja Greg, ja...
28 februari 2018 11:30
Wanneer ik over stukken landschap rijdt waar het heel erg uitgestrekt plat is heb ik toch het gevoel dat er enige kromming aan de horizon te ontwaarden valt (?) Nu vraag ik me af wat van Avermaet's visie in deze behelst, is dat nou gezichtsbedrog ?
28 februari 2018 11:31
Oh, Strade Bianche is een eerlijke wedstrijd ? Hoezo en andere wedstrijden niet dan ?
Of is dit een typische Belgische uitspraak en wordt hier met eerlijke een andere interpretative bedoeld. Je kan ook gewoon zeggen een (h) eerlijke wedstrijd.
28 februari 2018 11:34
@RV
Hoe kom je er toch bij om zulke dingen te zeggen >.<'
28 februari 2018 11:34
Op korte tijd toch uitgegroeid tot 1 van de leukste wedstrijden op de kalender, en lijkt ook al hoog aangeschreven te staan binnen het peloton.

Greg zelf leek nog niet echt top in het openingsweekend, misschien wacht hij inderdaad op beter weer.

In ieder geval heel veel zin in, wat heerlijk dat het weer elk weekend koers is. Dan besef je toch wat je tijdens de veel te lange winter hebt moeten missen :-P
28 februari 2018 11:39
Een Strade in helse omstandigheden. Ik teken ervoor! Net zoals Roubaix wel weer eens nat mag liggen. Ik zie v Avermaet wel de koers openbreken, maar op basis van het openingsweekend en dat ie niet zo goed is in de kou, niet winnen.
28 februari 2018 11:40
@ skylimit: zou het kunnen zijn dat hij een harde wedstrijd bedoelt waar de besten sowieso komen bovendrijven en het niet uitdraait op een tactisch steekspel?

Zo kan je over elke uitspraak moeilijk beginnen doen :s
28 februari 2018 11:41
Jongens wat wordt hier weer moeilijk gedaan over GVA. Hij bedoelt dat de beste hier wint, geen verstoppertje, geen spurter die je pas op de meet voor het eerst ziet, ploegenspel is minder belangrijk.
28 februari 2018 11:44
“Ik hoop dat de weersomstandigheden meevallen. Koude en regen is immers niet echt aan mij besteed”, vertelt Van Avermaet.

Janette! En dat is dan al vijf keer op rij Flandrien van het jaar. :D
28 februari 2018 11:52
GVA is zo'n renner die nooit iets goed kan zeggen. Ieder dingetje wordt in de slechtste zin van het woord geïnterpreteerd en uitgelegd. Het is echt ongelofelijk wat een afgunst er heerst.
28 februari 2018 11:52
Met sagan als gangmaker wel ja . Greg koers altijd op wiel van sagan en kan zelf de koers niet maken. En het ligt altijd aan andere renners die niet willen rijden.
28 februari 2018 11:57
Van Avermaet is net 1 van de weinigen die nog durft mee te rijden met Sagan... Maar het wordt me wel duidelijk waarom hij zo gehaat is hier. Hij klopt een paar keer opperidool Sagan en hij kan niks goed meer doen.

Lijkt me logisch dat je het af en toe tactisch moet spelen als je met een snellere en sterkere renner op pad bent. Maar uiteraard ben ik fout en moet je gewoon altijd vol knallen en je dan als een mak lammetje door Sagan laten oprollen in de sprint.
28 februari 2018 11:58
@knalerwt, @moa:

dat kan natuurlijk ook een beetje aan d'n Greg zelf liggen toch?
28 februari 2018 12:07
Waarschijnlijk wekt de manier waarop GvA 'meerijdt' met Sagan wat wrevel bij sommige volgers. Aanklampen, Sagan de koers laten maken en er voorbij op de meet?
Anyway: slecht weer zaterdag, goed voor Van Aert! Ben zeer benieuwd.
28 februari 2018 12:08
D'n Van Avermaet rijdt inderdaad op 't wiel van Sagan, maar dat is zijn recht. Volgens mij heeft Sagan daar geen moeite mee, die rijdt wel zijn eigen koers.
Wellicht zou d'n Greg eens de maet van Sagan moeten nemen in de finale in plaats van andersom.
("als je ze niet kunt verslaan, voeg je erbij, en versla ze dan" )
28 februari 2018 12:09
Greg bedoelt alleen dat de koers zwaar is en dat de beste als eerste bovenkomt op dat stijle straatje. Dat er geen geluktreffers bij zijn zie je ook aan de erelijst.

Laat jullie maar eens een voorbeeld geven waar dat Greg VA alleen kan winnen op het wiel v Sagan en ik geef jullie 5 tegenvoorbeelden.
28 februari 2018 12:13
@ Domestique Ik heb Greg nog nooit solo zien aan komen en echt de koers maken zoals een boonen en sagan en nog zo veel . Maar is een zeer goed renner niks mis mee .
28 februari 2018 12:24
Lijkt mij ook wel een zeer gekleurde visie dat VA altijd op Sagan zijn wiel rijdt. Als we alleen al kijken naar zijn overwinningen vorig jaar:
- E3: VA gaat in de tegenaanval op Gilbert/Naesen, Sagan blijft zitten in het groepje
- Gent-Wevelgem: VA voert zelf de forcing op de Kemmelberg, Sagan springt op zijn wiel en is mee, onderweg rijdt VA vol mee
- Parijs-Roubaix: VA rijdt zelf naar de koplopers toe en voert zelf de forcing op Carrefour de l’Arbre (Sagan heeft verschillende keren pech en komt er in de finale niet aan te pas maar Greg had zelf ook al een lange inhaalrace achter de rug)

De enige keer dat Van Avermaet misschien wat heeft geprofiteerd van Sagan, was toen Sagan alles kapot reed in de Omloop, maar nadat hij erdoor komt rijdt Greg vol mee.

In die optiek rijdt overigens heel het peloton op het wiel van Sagan (wat ook niet verwonderlijk want hij is de sterkste van de hele hoop). Kijk naar een Kwiat vorig jaar in MSR... Maar neen, elke onschuldige uitspraak van Van Avermaet moet leiden tot een totaal idiote interpretatie.
28 februari 2018 12:30
@domestique en andere ik heb geen afgunst tegen Vanavermaet, begrijp deze uitspraak alleen niet zo goed. Volgens mij is elke wedstrijd een eerlijke wedstrijd.
Hij zegt verder ook dat koude en regen niet aan hem besteed zijn, dus als het koud is en regent lijkt het mij voor hem "geen eerlijke wedstrijd" te worden.
28 februari 2018 12:30
Bashers versus de lovers ...

En de WF redactie werkt er hard aan mee door 'non nieuws' uit de mond van een topper die te pas en te onpas een micro onder zn neus krijgt en dan braaf reageert op open deur vragen als 'nieuws' te brengen.

't zal wel beleid zijn... het leidt iig tot veel reacties ;-)
28 februari 2018 12:32
Regen? Jammer dat Wellens PN rijdt ..
28 februari 2018 12:32
Vroeger.. toen WF nog gewoon gezellig was..
28 februari 2018 12:37
@Domest Klopt maar hij steek er niet boven uit . Ik ben eens benieuwd wat voor uitleg hij zaterdag heeft.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.