Van Baarle: “Het liefst blijf ik bij Cannondale-Garmin”
Foto: Marcel Koch (archief)
woensdag 1 juli 2015 om 15:06

Van Baarle: “Het liefst blijf ik bij Cannondale-Garmin”

In haar zoektocht naar versterkingen vangt LottoNL-Jumbo meer dan waarschijnlijk bot bij Dylan van Baarle. De 23-jarige Zuid-Hollander hoeft niet per se te vertrekken bij zijn huidige ploeg Cannondale-Garmin. “Het is zeker niet zo dat ik weg móet of weg wil”, vertelt het klassiekertalent aan WielerFlits.

Focus op de Tour
Het nieuws dat Van Baarle de belangstelling geniet van LottoNL-Jumbo is hem bekend. “Er is inderdaad interesse, maar er ligt nog niets concreets op tafel. Het mag ook nog niet (pas na 1 juli mogen andere ploegen onderhandelingen starten met renners die in het bezit zijn van een aflopend contract, red.). Ik ben er ook niet zo mee bezig en focus me vooralsnog op andere doelen. Dan bekijk ik daarna wel of ik volgend jaar bij Cannondale-Garmin koers, of elders.”

‘Langeveld hele goede leermeester’
Eén van die doelen is de Tour de France, waar de Zuid-Hollander komende zaterdag zijn debuut gaat maken. Van Baarle voelt zich dan ook prima bij zijn huidige team. “Ik heb niet echt de behoefte om te vertrekken. Ik heb het echt heel erg naar mijn zin bij deze ploeg, mag dingen doen die ik wil. Sebas (tian Langeveld, red.) is een hele goede leermeester en daarnaast is Andreas Klier ook een uitstekende ploegleider voor mij. Daarom zou ik ook graag bij Cannondale-Garmin willen blijven, ik hoef niet weg.”

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
1 juli 2015 15:12
Misschien is er binnenkort een leukere foto, dan deze... :)
1 juli 2015 15:23
waarom. vind het een goede foto
1 juli 2015 15:26
Niet zo'n fan meer van zijn leermeester Langeveld na het afgelopen NK. Vrij kansloze tactiek en achteraf gaan huilen in de media. Complot nog ontkennen ook ("ter ere van de trui" blabla) terwijl Wippert het gewoon duidelijk zegt.

Kom maar naar Lotto Jumbo, daar hebben ze ook goede leermeesters.
1 juli 2015 15:38
Blijf maar lekker. In het buitenland leer je toch altijd dat tikkeltje meer. Zeker als je je er goed voelt ook.
1 juli 2015 15:38
Het is vandaag toch 1 juli?
1 juli 2015 15:46
Ik weet niet of Cannondale Garmin wel zo'n goede ploeg is om bij te zitten, vind ze bijzonder weinig presteren. Heb het idee dat ze als ze duidelijkere lijnen uitzetten meer kunnen bereiken. Maar het kan ook samenloop der omstandigheden zijn hoor.
1 juli 2015 15:54
Lekker bij Cannondale-Garmin blijven want ik heb niet het idee dat hij bij TLJ beter gaat worden. Het zou trouwens ook een mooie renner zijn voor Orica.
1 juli 2015 15:57
@piet115: hij kijkt zo depressief ;)
1 juli 2015 15:57
@TeamNL, Van Baarle zou dan wel de eerste Nederlandse renner zijn die bij Garmin doorbreekt. Na het falen van Maaskant, Michel Kreder (je weet wel, 'toekomstig Amstelwinnaar' volgens Vaughters), Dekker en de (toch wel) stagnatie van Slagter en Langeveld...
1 juli 2015 15:59
@pirazzi,

Waarschijnlijk is dit interview rond het NK afgenomen... lijkt me wel het meest logisch
1 juli 2015 16:10
@nafnikleb,
Waar heb je het over? Ik heb hem niet zien huilen. Langeveld en van Baarle rijden met zijn tweeën het gat op de kopgroep dicht. Als ze dat niet hadden gedaan was de kopgroep voorop gebleven en dan waren ze i.i.g. kansloos geweest. Verder geeft hij aan dat hij het laf vond dat Giant niks deed. Naar mijn inziens helemaal terecht. Ze hebben Langeveld en van Baarle niet eens geholpen.

Verder vind ik complot ook nogal overdreven. Terpstra gaf het duidelijk aan; ze reden niet direct tegen elkaar, maar als het erop aan had gekomen had iedereen gewoon eerst zijn eigen belangen voorop geplaatst.
1 juli 2015 16:13
@Wheely, Bij TLJ presteren ze lekker veel tot nu toe. Desalniettemin hoop ik dat ze het deze tour helemaal gaan goedmaken :)
1 juli 2015 16:15
Het voorsorteren op de contractonderhandelingen met LottoNL is overduidelijk begonnen :p
1 juli 2015 16:20
Hij schiet er weinig mee op om naar LottoNL te gaan, daar heeft hij gewoon gelijk in. Beetje gelijkwaardige ploeg, maar dan een waarvan je niet weet of hij over anderhalf jaar nog bestaat. Bij Cannondale lijkt die kans me iets groter.
1 juli 2015 16:29
@horsm

Pas op met wat je zegt, elke renner wordt toch beter wanneer ze tlj verlaten?

@snoep de hond
Niet geholpen? Volgende keer toch wat beter kijken want er heeft een Giant renner meegedraaid.
1 juli 2015 16:51
Van Baarle zou met het oog op de toekomst een geweldige aanwinst voor LottoJumbo zijn. Ik denk dat hij het in zich heeft om voor een ploeg als LottoJumbo een kopman voor de kasseiklassiekers te worden. In de eerste jaar/jaren zou Van Baarle een geweldige knecht voor Vanmarcke kunnen zijn.
1 juli 2015 17:59
is van baarle obv die ene 3e plek in dwars door vlaanderen gelijk een klassiekertalent? lijkt me wat positief verwoord.

van baarle is een typische renner die je goed kan gebruiken als ondersteuning, die soms een piek zal hebben en vast is een zege mee zal pakken, maar die geen topper gaat worden. Daarmee kan hij bij iedere ploeg rijden en maakt het volgens mij vrij weinig uit.
1 juli 2015 18:33
@redactie. Ik adviseer eens naar de betekenis van bakzeil halen te kijken.Lijkt me in dit verband een onjuist gebruikte term en zeker het gebruik van bakzeil halen bij iemand.
1 juli 2015 18:43
@ peer:
verklaar u nader?
1 juli 2015 20:44
@achtpuntzes "bakzeil halen" betekent o.a. "terugkrabbelen" "minder eisen stellen dan je eerder deed". Daar lijkt mij in dit geval geen sprake van. Redactie heeft inmiddels gecorrigeerd door gebruik van het juiste ww botvangen. Overigens zou Dylan wel een uitstekende kracht voor TLJ kunnen zijn maar ik ben bang dat zijn laatste prestaties ( en in de komende TdF?) tot verlenging bij Garmin zullen leiden. Hij is in prima vorm zoals het NK bewees.
2 juli 2015 16:30
Dylan, blijf alsjeblieft bij Garmin dan dat je je carriere gaat vergooien bij TLJ!!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.