Van den Broeck over vertrek Lotto Soudal: “Was gewoon nodig om te veranderen”
foto: Sirotti
dinsdag 1 september 2015 om 12:12

Van den Broeck over vertrek Lotto Soudal: “Was gewoon nodig om te veranderen”

Alle tekenen wijzen op een overstap naar Katusha, maar Jurgen Van den Broeck wil dat nog niet bevestigen. “Dat is aan de ploeg. Maar ik weet het, ik ben eruit. Er is duidelijkheid. Binnenkort zal die er voor iedereen zijn, wanneer de ploeg het bekendmaakt”, zegt de Belg tegen Belga.

“Het is aan mijn nieuwe ploeg om bekend te maken wie bij hen gaat koersen volgend jaar, dat is een vorm van respect voor de ploeg”, zegt Van den Broeck. “Er rijdt geen enkele andere Belgische renner voor dat team. Dat vormt voor mij geen probleem. Ik heb dat als neoprof ook al eens meegemaakt. Het wordt iets helemaal nieuws, iets waar ik naar uitkijk.”

Over de redenen van het vertrek bij Lotto Soudal is de 32-jarige renner helder: “Dat was het beste, hier weggaan. Het zal vreemd zijn: voor het eerst in negen jaar ga ik voor een ander team koersen, maar het was gewoon nodig om te veranderen. Ik heb hier mooie jaren gekend, mindere jaren ook, dat is nu eenmaal koers.”

“Er zijn weinig renners die hun hele leven bij dezelfde ploeg rijden. Ik heb het geluk gehad dat ik nog maar voor twee ploegen heb gekoerst. Welke ambities ik volgend jaar zal hebben? Eerst dit seizoen nog. De Tour? Ik heb altijd gezegd dat ik hem nog wil rijden, maar ik ken mijn programma voor 2016 nog niet.”

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
1 september 2015 22:25
@jungle man daar doe je Gesink echt tekort mee. La Pierre Sain Martin? Zijn winst in Canadese koers paar jaar terug enzovoort?
2 september 2015 07:47
Wie geeft een bak bier bij de eerste WT overwinning van VDB bij Katusha? Ik zie hem mogelijk dichtere(constantere) uitslagen rijden maar meer ook niet. Hoop dat ik mis ben,iedereen verdiend een tweede kans maar ik vrees voor zijn gebrek aan lef en koersinzicht.(en gebrek aan iets afmaken)
2 september 2015 09:47
@aerovenntiel en linus

op vlak van rondes zijn ze inderdaad vergelijkbare types, met dat verschil dat ik vdb al meer heb weten aanvallen in de grote rondes dan gesink. Gesink heeft dan weer een aantrekkelijker verleden in de eendagswedstrijden...
2 september 2015 10:08
@ogge; VDB meer aangevallen dan Gesink? Neen dat vind ik een aanfluiting. We hebben het hier wel ni over Frank VDB.
2 september 2015 14:07
@zoetepap

ondanks het alomtegenwoordige beeld dat vdb nooit aanvalt was hij in zijn eerste tours zelfs heel aanvallend. Een paar jaar geleden trok hij regelmatig in de aanval met nibali en die rit dat Gilbert won had vdb waarschijnlijk gewonnen moest zijn ploegmaat niet in de tegenaanval gegaan zijn. Het is dus geen aanfluiting, maar eerder een feit. Ik ga niet zeggen dat het een aanvallende renner is, maar het mag een beetje in perspectief!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.