Van der Haar met de schrik vrij na ongeval: “Geluk gehad”
vrijdag 13 november 2015 om 15:27

Van der Haar met de schrik vrij na ongeval: “Geluk gehad”

Lars van der Haar heeft deze morgen geluk gehad. Een onoplettendheid van beide partijen zorgde ervoor dat de gloednieuwe Europees kampioen veldrijden op een auto botste. “Al bij al is het goed afgelopen”, laat hij weten aan WielerFlits.

Ongeluk in een klein hoekje
Het ongeval deed zich voor tijdens de ochtendtraining van Van der Haar. “Het was bij een rotonde, waar ik normaal extra goed oplet. Er zijn daar twee uitritten die bijna niet worden gebruikt. Maar als ik daar uit of in ga, dan is het even opletten. Ook omdat je als fietser voorrang hebt. Ik zat zelf iets minder goed op te letten, waarna het in één keer heel erg snel ging. Er sloeg plots een auto af, waardoor ik in de ankers moest.”

Kleine blauwe plek
“Ik zag al dat ik het niet ging halen en klapte op de zijkant van de auto”, gaat de crosser van Giant-Alpecin verder. “Gelukkig kon ik hem goed opvangen, door mijn schouder tegen de zijkant van de auto te plaatsen. Al bij al is het goed afgelopen, mijn fiets had niets en ik heb alleen een beetje een blauwe plek op mijn bovenarm. We hebben elkaars hand geschud en mekaar gezegd dat we in het vervolg weer beter op moeten letten.”

Podium het doel in Gavere
Aankomende zondag start de Woudenberger tijdens de Superprestige-cross in Gavere, waar hij waarschijnlijk voor het eerst aantreedt in zijn nieuwe kampioenstrui. Dat hangt ervan af of het tenue al klaar is, zijn bovenarm speelt hem in ieder geval geen parten. “Ik voel het als ik mijn arm helemaal omhoog til, dat er een blauw plekje zit. Maar verder heb ik er op dit moment geen last van en het vormt ook geen impact voor zondag. In Gavere hoop ik top-3 te rijden, dat lijkt me mooi. Het is een zwaar parcours voor mij, maar ik zou er graag op het podium staan.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
13 november 2015 15:33
En dat op vrijdag de 13e, mooi om te zien dat ze elkaar een hand geven.
13 november 2015 16:15
geluk bij ongeluk. Go Lars
13 november 2015 17:16
Mooie kerel, hij lost zoiets met een handshake op.
13 november 2015 17:59
@LightPhoenix je hebt het dus zien gebeuren?
13 november 2015 18:50
eigen schuld dus. Ben beniewd of ie midden op de rotonde reed waar normaal alleen auto's horen te rijden...
13 november 2015 19:02
@jan19 eigen schuld? fietser had voorrang volgens bovenstaand stuk. Al is het wel zo dat we als wielrenner dat men onze snelheid onderschat en we eerder ergens zijn dan men verwacht. Het blijft defensief fietsen op de weg. Ook t.a.v. de appende scholieren/ studenten die meer op hun toestel dan op eventuele tegenliggers letten. Laatst geturft 16 van de 30 fietsers had een toestelletje in hun hand.
13 november 2015 23:37
Klopt idd verkeerd gelezen! Maar ik erger me kapot aan wielrenners die denken dat ze niet over een fietspad hoeven te fietsen en midden over de weg de fietsen. Maar zoals van de haar al aangeeft lette hij niet op! Dat is gewoon niet goed te praten. Zeker niet als professional. Je bent op een fiets niet the king of the road.
14 november 2015 08:47
Kom op @jan19. Niemand is toch altijd geconcentreerd? Zelf tijdens het fietsen of autorijden nooit even afgeleid geweest?
14 november 2015 08:52
Een ongeval is volgens mij een ongeluk waar doden bij vallen. Hier is dus sprake van een ongeluk. Ik adviseer de redactie dit aan te passen.
14 november 2015 09:04
Klopt maar als ik over een rotonde of kruising rijdt let ik wel op. Neem aan dat jij @dirk ook niet zomaar een kruising/rotonde af en oprijdt.
14 november 2015 10:07
Titaantje: waarom wel de moeite nemen om de redactie (onterecht) op de vingers te tikken, maar niet de moeite nemen om even tien seconden te controleren of je stelling klopt? Van Dale heeft gewoon een website.

Van der Haar blijft een bijzondere renner. Je leest vaker over mensen die in zo'n situatie gaan flippen. Van der Haar heeft de kwaliteit om een ongeval vanuit meerdere perspectieven te bekijken en zijn eigen rol onder de loep te nemen. Mooi om te lezen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.