Van der Poel: “Aangepaste parcours is voor mij niet slecht”
Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos
zondag 29 september 2019 om 10:41

Van der Poel: “Aangepaste parcours is voor mij niet slecht”

Geen Buttertubs en ook geen Grinton Moor. Vanwege extreme regenval heeft de organisatie van het WK wielrennen in extremis het parcours van de wegrit voor mannen moeten aanpassen. Mathieu van der Poel laat voor de start weten dat hij niet meteen klaagt over de wijziging.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tegen Sporza gaf hij vlak voor de start een interview “Het aangepaste parcours? Dat is voor mij niet slecht”, verkondigde de Nederlandse topfavoriet. “Niet zozeer omwille van de afstand maar omdat er een grote, gevaarlijke lus wordt geschrapt. Het zenuwachtige van die grote lus zal er misschien wat uit zijn en dat is positief.”

“Die geschrapte klimmetjes hadden pijn kunnen doen. Kristoff kan bijvoorbeeld nu beter overleven en heeft op het eind van een zware wedstrijd altijd een goede sprint. Met hem kan je beter niet naar de meet rijden.”

“Die twintig kilometer minder zal ik niet meteen een voordeel noemen, de wedstrijd zal hierdoor misschien wat vroeger openbreken. We rijden iets meer rondjes in Harrogate en zulke rondjes nodigen toch altijd uit om te koersen. Ik verwacht dat het van ver koers zal zijn”, besluit MvdP zijn relaas.

Mathieu van der Poel voor de start – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.