Van der Poel en Alpecin-Fenix trekken naar Spanje
foto: Cor Vos
woensdag 4 maart 2020 om 20:57

Van der Poel en Alpecin-Fenix trekken naar Spanje

Update Nu het welhaast zeker is dat Strade Bianche niet doorgaat, heeft Alpecin-Fenix besloten om met heel de ploeg naar het Spaanse Benicassim te reizen voor een trainingskamp. Een deel van het Belgische ProTeam was al in Italië voor Strade Bianche, maar die koers lijkt niet door te gaan. Ook Mathieu van der Poel zal na zijn ziekte afreizen naar Spanje.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alpecin-Fenix ontving eerder dit jaar een wildcard voor de WorldTour-klassieker. De deelname van MVDP stond sowieso op losse schroeven, omdat de 25-jarige Nederlander de afgelopen week te kampen had met koorts en een serieuze griep. Pas woensdag verschenen op het Instagram-account van de renner de eerste beelden van hem op de fiets.

“De renners die reeds in Italië waren aangekomen, zullen nu zo snel mogelijk het andere deel van ons team vergezellen op ons trainingskamp in Benicassim. Deze start donderdag en was al maanden terug ingepland. Ook Van der Poel is van de partij”, laat het team weten.

Update 5 maart, 9.45 uur

Alpecin-Fenix heeft herhaald dat Mathieu van der Poel niet zal starten in Strade Bianche, of de wedstrijd nu wel of niet doorgaat. Een ander deel van selectie blijft tot nader order wel in Italië. Mocht de organisatie beslissen dat het doorgaat, dan kunnen ze starten. Bij afgelasting, reist ook dat deel van de groep naar Spanje.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.