zondag 24 maart 2019 om 17:02

Van der Poel na zege in GP Denain: “Gemotiveerd om hier iets goed te maken”

Video Mathieu van der Poel wilde na zijn valpartij in Nokere Koerse iets goedmaken. Dat vertelde de winnaar van de GP de Denain na afloop. Van der Poel won de Franse koers solo, nadat hij afgelopen week nog hard viel op de kasseien van Nokere. “In het begin had ik wat last van de heup, maar eens in de koers dan vergeet je dat”, zegt hij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Les geleerd uit Nokere
Corendon-Circus stuurde twee man mee in de vroege vlucht en Van der Poel opende zelf de aanval al op veertig kilometer van de eindstreep. “We hadden afgesproken om de koers hard te maken met de ploeg. Dat hadden we geleerd van Nokere”, verklaart Van der Poel, die veel hulp kreeg van Lasse Norman Hansen en Jimmy Janssens. “Vandaag hebben we gezien hoe sterk de ploeg onder mij is. Hun werk was ongelooflijk, zij reden enorm hard. Ik had door dat de groep achter ons niet dichter ging komen. Het was heel straf van die twee om het peloton zo af te houden voor mij.”

Nadat Van der Poel zijn eerste demarrage plaatste, moest hij het alleen oplossen. “Het was te verwachten dat zij eraf moesten”, zegt hij. “Ik was gemotiveerd, enerzijds na de val van Nokere, om hier iets goed te maken. Maar vooral als de ploeg zo goed werk doet voor mij, dan geeft dat altijd extra moraal.”

Niet omkijken
In de finale moest Van der Poel het tien kilometer alleen rooien tegen het peloton. “Zeker tegen een grote groep is het ver. Ik had eerst niet door dat ik een gaatje kreeg op de kasseien”, legt hij uit. Zijn vluchtgezellen Alex Kirsch en Mihkel Räim loste Van der Poel op de laatste kasseienstrook. “Ik denk dat dit voor mij de beste manier was om voor mij te winnen. Ik heb geen een keer omgekeken, want als ik ze zag dan wist ik dat de moraal ging zakken. Op 500 meter heb ik pas achterom gekeken.”

Trots
“Dit is een van de eerste keren dat ik op dit niveau solo binnen kom”, blikt Van der Poel terug. Het is voor de regerend Nederlands kampioen op de weg, in het veld en op de mountainbike ook zijn eerste zege in een 1.HC-wedstrijd. “De rest was allemaal in de sprint. Daar ben ik wel trots op. Dit was een van de lastigste overwinningen. Ik was heel blij om de meet te zien.”

“Ik merkte in Nokere dat ik goed in vorm was. Vandaag was het afwachten hoe het ging met de kwetsuren”, aldus de Nederlandse kampioen, die van de week ook nog het parcours en de kasseien heeft getest van de Ronde van Vlaanderen. “Ik had donderdag liever niet op de kasseien gereden, vlak na die val. Maar ik wilde wel die verkenning doen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2019 21:30
Op Eurosport waren ze zo vriendelijk om hét moment vd koers, nl toen Mathieu die 2 eraf reed op de kasseien, te voorzien vd meest onzinnige recklame blok .. Ongelooflijk .. Geen replays nul komma nul..
Het ene moment zitten ze samen, dan lange recklame, daarna MVDP los ..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.