donderdag 21 maart 2019 om 16:37

Van der Poel kijkt terug op zware val: “Klein mirakel dat ik alweer fiets”

Vele wielervolgers vreesden woensdag voor het voorjaar van Mathieu van der Poel. De Nederlandse alleskunner kwam zwaar ten val in de eindsprint van Nokere Koerse, maar de renner van Corendon-Circus kwam er uiteindelijk vanaf met kneuzingen en schaafwonden. “Het had een stuk erger kunnen zijn”, kijkt Van der Poel voor het eerst terug op zijn crash.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kneuzingen en schaafwonden: daar zag het in eerste instantie helemaal niet naar uit. Van der Poel bleef namelijk minutenlang op de grond liggen, kermend van de pijn. “Hij kon met moeite iets zeggen. Ik ben er nog van onder de indruk. Ik heb hem geprobeerd te kalmeren, maar als je zoveel pijn hebt, is dat lastig”, was de eerste reactie van ploeggenoot Stijn Devolder.

Klein mirakel 
Het duurde echter niet lang vooraleer het ‘goede’ nieuws kwam: Van der Poel bleek geen breuken te hebben overgehouden aan zijn zware valpartij. Hierdoor lijkt hij zijn oorspronkelijke wegprogramma gewoon te kunnen afwerken. Donderdag zat de Nederlander zelfs alweer op de fiets, om een deel van het parcours van de Ronde van Vlaanderen te verkennen.

Na afloop blikte hij op een persconferentie terug op een hectische periode. “Het is toch wel een klein mirakel dat ik weer op de fiets zit. Het had een stuk erger kunnen zijn.” Van der Poel ging aan hoge snelheid onderuit op de Nokeberg. “Ik zag ze aan de linkerkant vallen, maar ik dacht dat ik er voorbij was. Mijn achterwiel werd echter nog geraakt, waardoor ik crashte.”

Corendon-Circus tijdens de verkenning – foto: Glenn Coessens

“Verwijt Walscheid niks”
“In het begin had ik behoorlijk veel pijn, maar in de ambulance voelde ik al dat het niet heel erg was. Maar toch, vallen op kasseien komt zeker aan.” Van der Poel werd aangetikt door Max Walscheid, die zich in het midden van het peloton liet uitzakken. Toch verwijt hij de Duitser niks. “Het hoort nu eenmaal bij de koers. Het is natuurlijk makkelijker als hij zich langs de kant laat uitzakken, maar dat is niet altijd mogelijk.”

Trainingstocht van 120 kilometer 
Van der Poel stond de media te woord na een verkenningstocht van maar liefst 120 kilometer. “Ik ben nog redelijk stijf. Dat zal nog wel een paar dagen duren. Maar ik heb tijdens de verkenning meer afgezien van het tempo. Mijn heup is het zwaarst geraakt, maar ook dat zal wel goed komen”, stelt hij de fans gerust.

Mathieu van der Poel test zich op de kasseien – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.