Van der Poel ook in Les Gets de beste in Shorttrack-wedstrijd, Schuermans vijfde

vrijdag 12 juli 2019 om 18:44
Van der Poel ook in Les Gets de beste in Shorttrack-wedstrijd, Schuermans vijfde

foto: Corendon-Circus

Mathieu van der Poel heeft tijdens de Wereldbeker in het Franse Les Gets de Shorttrack-wedstrijd gewonnen. Na een spannende koers bleef de Nederlander Henrique Avancini voor. Ook tijdens de Wereldbekers in Albstadt en Nove Mesto won hij de shorttrackrace.

Gespannen gezichten voor de start van de Shorttrack-wedstrijd. Toen het startsein eenmaal was gegeven sprintte het peloton naar de eerste bocht. Henrique Avancini kwam als eerste door, terwijl Mathieu van der Poel op de derde plaats volgde. In de beginfase bleven de renners samen, maar bij het ingaan van de derde ronde schudde Avancini nog eens aan de boom. Nino Schurter en Mathieu van der Poel lieten zich niet in de luren leggen en ook de concurrentie sloot aan.

In de vierde van negen rondes nam Van der Poel even de kop, maar het was de Spanjaard David Valero die een klein gaatje sloeg. Avancini bracht de andere renners echter terug. Van der Poel bekeek het vanuit het wiel van Avancini en Schurter, terwijl het tempo erg hoog lag in de koers. Nadat Valero was teruggefloten, was het opnieuw Avancini die de kop nam. In de vijfde ronde zakte Van der Poel af naar de vijfde plek, terwijl Belgisch kampioen Jens Schuermans juist opschoof.

Jens Schuermans neemt de kop
Sterker, een ronde later nam Schuermans de kop met wereldkampioen Schurter in zijn wiel. De Belg sneed als eerste de laatste drie rondes aan, waarna ook Van der Poel en ook Avancini hun neus aan het venster staken. De koers draaide uit op een spannend steekspel, dat pas in de laatste twee rondes beslist zou worden. Een tempoversnelling van Schurter in de achtste ronde werd onmiddellijk beantwoord door Avancini en Van der Poel.

In slagvolgorde begonnen de renners aan de laatste ronde. Schuermans probeerde te verrassen van achteruit, maar het waren Avancini en Van der Poel die opnieuw het antwoord klaar hadden. De Braziliaan en de Nederlander wilden zich dan samen afscheiden van de rest, maar Schurter kon het gaatje dichten. Met een handige manoeuvre nam Van der Poel de kop in de slotfase en in de sprint bleef hij Avancini voor.

Wereldbeker Mountainbike 2019
Shorttrack, flag-fr Les Gets
1. flag-nl Mathieu van der Poel in 21:51
2. flag-br Henrique Avancini op 0:01
3. flag-fr Victor Koretzky op 0:02
4. flag-ch Nino Schurter op 0:02
5. flag-be Jens Schuermans op 0:03

Tussenstand wereldbekerklassement
1. flag-ch Nino Schurter met 910 punten
2. flag-nl Mathieu van der Poel met 825 punten
3. flag-ch Mathias Flueckiger met 783 punten
4. flag-br Henrique Avancini met 755 punten
5. flag-fr Maxime Marotte met 596 punten

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.