Van der Poel over mountainbike-campagne: “Wil een wereldbeker winnen”
foto: Orange Pictures
dinsdag 15 mei 2018 om 16:33

Van der Poel over mountainbike-campagne: “Wil een wereldbeker winnen”

Mathieu van der Poel zal de komende weken zijn wedstrijden afwerken op de mountainbike. De 23-jarige Nederlander liet vorig jaar zien met de wereldtop te kunnen wedijveren. Hij legt de lat logischerwijs dan ook hoger. “Ik wil dit jaar graag een wereldbeker winnen”, zo laat hij weten aan Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat Van der Poel klaar is voor de wereldbeker in het Duitse Albstadt – die komende zondag op het programma staat – liet hij het voorbije weekend zien in de Spaanse regio Rioja. Hij wist in La Rioja Bike Race alle drie de etappes te winnen, alsmede het eindklassement. Toch trekt hij niet al teveel conclusies uit zijn optreden. “Het gevoel is goed. Er was zeker wel concurrentie in Spanje, maar die overwinningen mag je niet als ijkpunt nemen voor de wereldbeker.”

Vorig jaar eindigde de alleskunner als tweede in Albstadt, achter wereldkampioen Nino Schurter. Hij hoopt dit jaar nog iets beter te doen. “Ik wil sowieso het podium halen. Het doel is echter om dit jaar een wereldbeker te winnen. Met een superdag moet dat lukken.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
15 mei 2018 18:23
Waar kunnen we de wedstrijden op tv aanschouwen? Is er een zender die live beelden toont?
15 mei 2018 18:38
Op TV nog niet steeds niet, dacht ik.
https://www.redbull.tv/live-events

Om te reageren moet je ingelogd zijn.