Van der Poel speelt geen rol in Les Gets, Schuermans knap zevende

zondag 14 juli 2019 om 16:16
Van der Poel speelt geen rol in Les Gets, Schuermans knap zevende

foto: Corendon-Circus (archief)

Mathieu van der Poel heeft in Les Gets een slechte beurt gemaakt. De Nederlander kende in de Wereldbeker mountainbike een offday, waardoor hij dure punten verliest in de top van het klassement. De winst in Frankrijk ging naar wereldkampioen Nino Schurter.

Van der Poel begon – na een hoogtestage – als tweede in de Wereldbekerstand aan de race in Les Gets. Hij had niet de snelste start, maar zat op een gaatje van een groepje met onder meer wereldkampioen Nino Schurter. Henrique Avancini, Nino Schurter en Victor Koretzky begonnen ijzersterk en reden vooraan op het technische parcours.

De Braziliaan plaatste in de tweede ronde een serieuze demarrage, waarmee hij Schurter op achterstand reed. Van der Poel zat in een achtervolgend groepje en kon zijn tempo niet vinden; hij reed ver buiten de top-10 op meer dan een minuut van de koplopers. Een betere prestatie was er van de Belgische kampioen Jens Schuermans, die streed om een plek in de top-10.

Schuermans beste Belg, Vader beste Nederlander
Gerhard Kerschbaumer zette zich in de tweede helft van de wedstrijd op kop, met Schurter, Avancini en Ondrej Cink. In de voorlaatste ronde bleken de wereldkampioen en de Italiaans kampioen over de beste benen te beschikken. Schurter zette zijn concurrent onder druk, maar kon hem niet lossen.

In de slotronde had een aanval op hetzelfde steile deel van Schurter wel profijt, want hij loste Kerschbaumer en kon ongehinderd naar de finish rijden voor de winst. Jens Schuermans werd zevende op 1:21 van Schurter. Milan Vader was op de dertiende plek de beste Nederlander. Van der Poel kwam pas als zestiende over de streep.

Van der Poel zakt in Wereldbeker
In het klassement van de Wereldbeker heeft Nino Schurter zijn voorsprong uitgebreid. Hij ziet Van der Poel (899 punten) zakken naar de derde plek, op 261 punten achterstand. Henrique Avancini is de nieuwe nummer twee met 915 punten.

Wereldbeker MTB, flag-fr Les Gets

Uitslag mannen

1. flag-ch Nino Schurter
2. flag-it Gerhard Kerschbaumer
3. flag-br Henrique Avancini

7. flag-be Jens Schuermans
13. flag-nl Milan Vader
16. flag-nl Mathieu van der Poel

Courtney wint bij de vrouwen, Terpstra zevende

De World Cup in Les Gets bij de vrouwen werd gewonnen door de Amerikaanse Kate Courtney, voor Jolanda Neff uit Zwitserland en Duits kampioene Elisabeth Brandau. Anne Terpstra was op de zevende plaats de beste Nederlandse in de uitslag. De Belgische Githa Michiels eindigde als veertiende. In het klassement verstevigt Courtney de leiding op Neff. Terpstra is derde in de Wereldbeker, 450 punten achter Courtney.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.