Van Keirsbulck eerste winnaar Antwerp Port Epic, Van der Hoorn derde
foto: Sirotti
zondag 2 september 2018 om 17:18

Van Keirsbulck eerste winnaar Antwerp Port Epic, Van der Hoorn derde

Guillaume Van Keirsbulck heeft de fonkelnieuwe Antwerp Port Classic op zijn palmares bijgeschreven. De ervaren Belg van Wanty-Groupe Gobert soleerde naar de zege in de nieuwe koers op het parcours van de oude Schaal Sels, nadat zijn medevluchter Jan-Willem van Schip ten val kwam. Aksel Nõmmela bezorgde BEAT een tweede plaats. Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij) eindigde als derde.

Kopgroep met Rob Ruijgh
Het duurde enige tijd alvorens er een kopgroep weg raakte. Na een kleine dertig kilometer kreeg een viertal de ruimte van het peloton. Onze landgenoot Rob Ruijgh (Tarteletto-Isorex) kreeg ploegmaat David Boucher mee. Ook Lucas Eamon van Delta Cycling Rotterdam sprong mee, evenals Pawel Bernas van CCC. De maximale voorsprong was drie minuten. 

Pech voor Van Aert en Van der Hoorn
In het peloton namen ProContinentale ploegen Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert en Roompot-Nederlandse Loterij het heft in handen. Dat in deze Antwerp Port Epic het parcours van Schaal Sels werd overgenomen, werd snel duidelijk: topfavorieten Wout van Aert en Taco van der Hoorn kregen te kampen met lekke banden. Van der Hoorn kreeg zelfs een tweede platte tube.

Roompot-Nederlandse Loterij opent de debatten
Desondanks liet de oranje formatie zich gelden. Jan-Willem van Schip en Martijn Budding gingen met Guillaume Van Keirsbulck in de achtervolging op de overgebleven vluchters. Samen met Ruijgh en Bernas reden zij – 65 kilometer voor de meet – een minuut voor het peloton uit. Van Keirsbulck en Van Schip bleken over de sterkste benen te beschikken op de onverharde stroken en maakten zich los.

Van Aert moet achtervolgen
Omdat het gat van anderhalve minuut met het kopduo niet snel genoeg gedicht werd, trok Van Aert zelf aan de bel. Het zorgde voor een achtervolgingsgroep met Van der Hoorn, Jeroen Meijers, Sjoerd van Ginneken, Coen Vermeltfoort, Wesley Kreder, Piotr Havik, Aksel Nõmmela en Joris Nieuwenhuis.

Valpartij Van Schip geeft Van Keirsbulck vrij baan
In een van de bochten op het gravel schoof Van Schip onderuit, waardoor hij zijn medekoploper moest laten gaan. Waar ze eerst goed samenwerkten, was het nu een man-tegen-man-gevecht tussen Van Keirsbulck en Van Schip. Dat duel werd gewonnen door de Belg, die een indrukwekkende solo uit de benen perste en de concurrentie niet terug liet keren.

Van Schip wilde koste wat kost nog tweede worden. In de straten van Antwerpen zag hij de achtervolgers – waar Van Aert zich had laten lossen – nog langszij komen. Nõmmela sprintte naar de tweede plek, voor Van der Hoorn.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
2 september 2018 20:37
Mooie wedstrijd gezien, jammer dat Van Schip viel. En dan ook Van Aert die ondanks een val eerder de koers hard probeerde maken. Roompot-brigade had alles onder controle. Alleen die val gooide roet in het eten voor ze. Ik denk dat ze al te ver zaten om nog als ze eerder waren mee op kop gaan rijden, Van Keirsbulck terug te halen. 20 secondes minder en dan ja, dan had het gekund.
3 september 2018 00:45
Bernas ook weer mee
3 september 2018 06:53
Roompot 4 man bij de eerste 10. Prima gedaan.
13 september 2018 09:48
Raar dat deze koers weinig publiciteit krijgt, was mooie koers.

Geweldige foto's op:

https://cyclingtips.com/2018/09/photo-gallery-new-name-same-off-road-goodness-at-the-2018-antwerp-port-epic/

Om te reageren moet je ingelogd zijn.