Van Keirsbulck: “Het doet deugd om nog eens te winnen”
Guillaume Van Keirsbulck - Foto: Sirotti
donderdag 2 maart 2017 om 08:21

Van Keirsbulck: “Het doet deugd om nog eens te winnen”

De regen, de kou en de wind zorgde ervoor dat de GP Le Samyn gisteren uitgroeide tot een barre wedstrijd. Na een spannend koersverloop kroonde Guillaume van Keirsbulck zich tot winnaar en bezorgde hij Wanty-Groupe Gobert de eerste zege van het seizoen. De Nederlanders Jesper Asselman en Jos van Emden verdedigden in deze slijtageslag de Nederlandse eer.

Voor de 26-jarige Van Keirsbulck is de overwinning een beloning voor zijn keuze voor Wanty-Groupe Gobert. “Mijn laatste overwinning dateert al van 2014, dus het doet deugd om nog eens te winnen”, zegt hij op de site van zijn ploeg. “Het was niet altijd makkelijk de voorbije jaren. Gezondheidsproblemen hebben me lange tijd weggehouden van mijn beste niveau. Dan kwam ik terecht in een situatie waar ik me in wedstrijden voor anderen moest opofferen. Bij Wanty-Groupe Gobert heb ik meer verantwoordelijkheden. Ik ben liever de leider, het is leuker om zelf te kunnen winnen. Dit is het jaar van de waarheid, en ik heb vandaag getoond dat niemand mij te snel moet vergeten”, stelt hij vast.

De West-Vlaming was in de finale samen met de Luxemburger Alex Kirsch vooruit. “Op het einde kon ik mijn tegenstander Kirsch niet goed inschatten. Ik heb een aantal keer geprobeerd hem uit het wiel te rijden, maar elke keer slaagde hij erin terug te keren. Dan besloot ik op mijn spurt te rekenen.”

Jesper Asselman: “Bij iedereen was het beste er af”
Met Jasper Asselman had Roompot-Nederlandse Loterij woensdag opnieuw een renner mee in de aanval. “Bij het opdraaien op de plaatselijke omloop voelde ik al dat ik goede benen had, dus ben ik het maar eens gaan proberen”, kijkt hij terug. “Wij kwamen met vijf man voorop, maar kregen nooit echt de ruimte”. Uiteindelijk werd hij beloond met een zesde plaats, waarmee hij de best geklasseerde Nederlander in koers was. “Het was jammer dat wij de twee koplopers net niet konden achterhalen. Na zo’n zware koers is bij iedereen het beste er gewoon af. Maar ik ben blij met mijn tweede top tien klassering van het seizoen. Nu komt de periode waarin ik goed wilde zijn. En deze wedstrijd heeft mij hopelijk weer wat extra power en scherpte opgeleverd”.

Jos van Emden: “Ik reed om te winnen”
Namens LottoNL-Jumbo reed Jos van Emden een sterke finale, wat hem een achtste plaats opleverde. “Ik had het vreselijke koud maar voelde me sterk”, vertelde hij na afloop. “Ik reed om te winnen en kwam heel dicht bij de twee koplopers. Onder de vlag van de laatste kilometer kwam het groepje achter mij helaas weer terug. In de groep reed niet iedereen vol mee, maar ik wilde niet speculeren op een ereplaats, maar wilde de winst. Zo vaak kom ik niet in deze positie om te kunnen winnen. Ik heb in ieder geval mijn kans gepakt door een finale te rijden en in een ideaal scenario win je. Vandaag was dat helaas niet het geval.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2017 08:41
Tsja die zin over niet te snel vergeten doet me toch een beetje pijn aan de ogen. Deze jongen was een gigantisch talent die een grootse toekomst werd voorgehouden in het echte werk. Samyn winnen tussen een handjevol met domestiques is lang niet voldoende om hem te onthouden.
2 maart 2017 09:06
Dit zal hem moed geven voor de rest van het voorjaar, zijn ploeg start ook in de Ronde en PR. Ik denk dat hij daar voor eeen mooi resultaat mag proberen te gaan.
2 maart 2017 09:21
Winnen is winnen Noud...90 % van het peloton winnen nooit... zelfs de zo gehypte Sagan won dit jaar ook nog maar 1 keer...
2 maart 2017 09:23
Hij moet beseffen dat wielrennen z'n beroep is . Volledig akkoord met Noud89
2 maart 2017 10:25
Ik snap werkelijk niet hoe men het hier steeds uit het toetsenbord krijgt van dat 'hij had meer moeten doen met zijn talent' en 'zo'n koers is niet voldoende'.
Soms lijkt er geen besef te zijn dat er nog heel veel andere mannetjes ook op de fiets rijden en graag willen winnen,
2 maart 2017 10:36
Iemand die hard fietst is geen talent, die kan gewoon hard fietsen. Een talent is iemand die er alles voor kan laten, zoals bijvoorbeeld sagan, of terpstra.
2 maart 2017 10:43
Goede zet om voor het kopmanschap te gaan bij Wanty, kan je een mooi programma rijden als speerpunt. En maakt het ook waar, was echt supersterk gisteren. Benieuwd hoe hij zich houdt in een sterker bezette wedstrijd.
2 maart 2017 10:43
@hongerklopje
Nee dat is een harde werker, een talent is iemand met een gave. Een winnaar is een talent dat bereid is er keihard voor te werken.
2 maart 2017 10:58
@RV

Wellicht moet je je een beetje verdiepen in van Keirsbulck en wat o.a. zijn eigen ploegbaas in het verleden over hem geeft geroepen. Van Keirsbulck heeft gewoon jarenlang niet gepresteerd wat er van hem verwacht werd. Ik vind het dan dus apart als zo'n renner dan na een goede prestatie gaat roepen dat hij heeft bewezen dat we hem nog niet mogen vergeten.

Jij mag dat interpreteren als dat ik helemaal geen waarde hecht aan een overwinning in Samyn, maar dat is dus niet zo. Ik vind alleen dat deze overwinning een dergelijke uitspraak niet rechtvaardigt. Kan voor mij bijna in hetzelfde rijtje als het Mondjes snoeren van Ruben Schaken een paar jaar geleden.
2 maart 2017 11:05
Ruben Schaken (grootmeester?) ken ik niet maar Guillaume wel. Niet iedere renner komt er even lekker uit en naar verwachting presteren is natuurlijk erg afhankelijk van de opgelegde verwachting. Ik heb geen enkel bewijs dat hij daadwerkelijk zijn talent niet benut heeft maar weet wel dat hij de Samyn op bijzonder stoere wijze gegrepen heeft na heel erg veel voor Boonen & Co op kop te hebben gestampt.
2 maart 2017 11:12
Schaken, de van Feyenoord naar ADO-Schaken?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.