Van virus herstelde Bardet klaar voor Luik-Bastenaken-Luik
foto: Sirotti
zaterdag 21 april 2018 om 11:58

Van virus herstelde Bardet klaar voor Luik-Bastenaken-Luik

Romain Bardet zal het Franse AG2R La Mondiale aanvoeren in Luik-Bastenaken-Luik. De Franse klimmer is naar eigen zeggen hersteld van een virus, en werkt met tevredenheid toe naar het Waalse monument.

De nummer drie van de voorbije Tour de France laat aan CyclismActu.net weten hersteld te zijn van een virus, waardoor hij in de Ronde van het Baskenland niet zijn gebruikelijke niveau wist te halen. Dat de Fransman aan de betere hand is, liet hij afgelopen woensdag zien in de Waalse Pijl. Hij wist op de Muur van Huy naar een negende plaats te sprinten.

Ondanks het feit dat hij niet tevreden is met deze uitslag, is hij wel blij met zijn huidige vorm. “Ik ben niet echt blij met mijn uitslag, vooral niet omdat ik net voor het ingaan van de slotronde ten val kwam. Hierdoor moest ik veel krachten verspelen om weer vooraan aan te sluiten. Nu ben ik echter gefocust op komende zondag.”

Bardet – die zowel in 2014, 2015 als vorig jaar top-10 wist te rijden in La Doyenne – krijgt het gezelschap van Alexis Vuillermoz, Mickaël Chérel, Ben Gastauer, Cyril Gautier, Axel Domont en Benoit Cosnefroy. Jan Bakelants is er vanwege bronchitis niet bij.

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2018
flag-fr Romain Bardet
flag-fr Benoit Cosnefroy
flag-fr Mickaël Chérel
flag-fr Axel Domont
flag-lu Ben Gastauer
flag-fr Cyril Gautier
flag-fr Alexis Vuillermoz

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 april 2018 12:22
Verraste bijzonder leuk in de Strade ! Ik bespeur bij mezelf nu een lichte sympathie voor deze renner.
Absurd ? jazeker.
21 april 2018 12:45
Waarom zou het absurd zijn om sympathie te hebben voor Bardet?
21 april 2018 12:52
nationalité

Fransen hebben het mondiale resevoir aan sympathie voor de eigen natie zelfstandig zodanig diep aangeboord, dat er voor buiten de landsgrenzen nog weinig rest. Het scheelt overigens dat de laatste druppeltjes goed besteed zijn aan lekkere boyz als Romain en Thibaut.
21 april 2018 15:24
@ikbenprocycling: haha! Ik zou dit eigenlijk ook wel een leuke winnaar vinden...
21 april 2018 16:29
Als het meezit, kan Bardet best top 5 rijden. Ik ben ook benieuwd naar Vuillermoz. Zou hij volledig in dienst van Bardet gaan rijden of zou hij zijn eigen kans kunnen gaan in de finale?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.