Van Vleuten pakt zilver op individuele achtervolging, ook zilver voor teamsprintsters
foto: Sirotti (archief)
zondag 5 november 2017 om 18:37

Van Vleuten pakt zilver op individuele achtervolging, ook zilver voor teamsprintsters

Annemiek van Vleuten heeft bij de Wereldbeker in Polen voor het eerst een medaille gewonnen als baanrenster. Op het onderdeel individuele achtervolging (3 kilometer) was de wereldkampioene tijdrijden op de weg goed voor zilver. Thuisrijdster Justyna Kaczkowska pakte goud.

Heel verrassend was de zege van Kaczkowska niet. Tijdens de kwalificatie was de Poolse al ruim een seconde sneller dan Van Vleuten. In de finale was het verschil twee seconden: 2.21,401 om 2.23,418. In de strijd om het brons was het de Italiaanse Elisa Balsamo die Gudrun Stock uit Duitsland te snel af was.

Het zilver van Van Vleuten was niet de enige medaille voor Nederland tijdens deze wereldbekerdag. Hetty van de Wouw en Kyra Lamberink kregen na de teamsprint zilver omgehangen. Ze waren in de finale niet opgewassen tegen de Duitse sprintsters Pauline Sophie Grabosch en Kristina Vogel, die ruim een halve seconde sneller waren.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
5 november 2017 18:54
Nu nog het werelduurrecord boven de 50km brengen mocht dat er nog beneden staan.
5 november 2017 19:48
Inmiddels is het aangepast
5 november 2017 22:21
Weet iemand hoe sterk bezet deze wb was? Ik heb niet de indruk dat alle wereldtop uit Australië en Engeland hier ook was of wel?
6 november 2017 00:34
Wat een ijzersterke generatie van Italianen staat er aan te komen: Balsamo, Paternoster, Pirrone, Barbieri, Arzuffi, Teocchi, Fidanza, Morzenti

Om te reageren moet je ingelogd zijn.