Vanthourenhout terug in Tervuren
zaterdag 2 januari 2010 om 16:19

Vanthourenhout terug in Tervuren

Sven Vanthourenhout staat zondag weer aan de start van een veldrit. De Belg moest de afgelopen veldritten via de televisie volgen vanwege een rugblessure. Morgen is hij erbij in Tervuren. “Ik heb nu geen last meer”, zei hij tegen Sporza.

De veldritten in Diegem, Loenhout en Baal heeft Sven Vanthourenhout door de blessure moeten missen. “Ik ben de afgelopen week twee keer naar kinesist David Bombeke getrokken voor een behandeling”, zegt Vanthourenhout. “Sinds donderdag heb ik geen last meer van mijn rug, ook al is het gevoel op de fiets nog niet helemaal 100%.”

“Tervuren is mijn laatste kans op ritme op te doen voor het BK 10 januari in Oostmalle. Hopelijk kan ik gebruik maken van de vermoeidheid van de collega’s en de rustige periode die ikzelf net had.”

In tegenstelling tot Vanthourenthout neemt zijn ploeggenoot Klaas Vantornout extra rust. Vantornout heeft net als Vantourenthout last van de rug. Met het oog op het BK slaat Vantornout de cross in Tervuren over om zich op deze wijze optimaal voor te bereiden op deze wedstrijd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.