Verhoeven: “We moeten gaan voor die ene hoofdprijs”
vrijdag 3 april 2015 om 11:58

Verhoeven: “We moeten gaan voor die ene hoofdprijs”

LottoNL-Jumbo heeft tot nu toe nog geen enkele koers gewonnen, ondanks het feit dat het wielerseizoen 2015 inmiddels zijn vierde maand ingaat. Ploegleider Nico Verhoeven maakt zich echter nog niet al te druk, zo liet hij weten tegenover Nu.nl. Volgens hem zal één grote overwinning gelijk het gebrek aan kleinere zeges doen vergeten.

“De ploeg is met zes renners minder flink gekrompen”, liet hij weten. “We skippen nu rondes waar we in het verleden makkelijk wonnen. We wisten van tevoren dat we weinig wedstrijden gingen winnen in het voorjaar. Daar moeten we mee leren leven. Nu moet het gelijk een topwedstrijd zijn, we gaan voor die ene hoofdprijs.”

‘Die ene hoofdprijs’ zou wel eens gewonnen kunnen worden door Sep Vanmarcke. De Belg liet zich in de kleinere Vlaamse koersen al van zijn beste kant zien en geldt als één van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen van komende zondag. “Hij staat op het punt om een keer een grote wedstrijd te winnen”, zei Verhoeven over zijn renner. “Er zijn bovendien zeven andere renners die alleen voor hem werken, die luxe heeft niet iedereen. Toch zijn er misschien wel tien kandidaat-winnaars, dus we moeten het eerst even doen.”

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
3 april 2015 12:02
We skippen nu rondes waar we voorheen makkelijk wonnen. Tactisch geformuleerd.
3 april 2015 12:11
Bij Rabobank en opvolgers zijn ze altijd al het hele jaar in voorbereiding naar... Ik denk niet dat TLJ zich de luxe mag veroorloven om kleine wedstrijden te skippen. De kans dat ze dan aan het einde van het seizoen met niks staan wordt wel heel groot zo.
3 april 2015 12:15
Er zijn niet veel TLJ renners die je als favoriet naar voren kan schuiven in een van de top wedstrijden, Sep wel, en hopelijk wint hij er ene van de twee, anders gaat het lastig worden.
3 april 2015 12:27
Ik vind het wel logisch, in de breedte hebben ze kwailiteit verloren en ze hebben 6 renners minder, dan moet je keuzes maken. Het is leuk dat Hofland 6 van de 7 etappes wint in het Sprookjesbos of de Tour van Schubbekutteveen, maar de sponsor verwacht wel iets grotere vissen dan dit. Ze hebben vooral veel pech gehad in de voorbereiding, kan gebeuren, Sky heeft vorig jaar een behoorlijk pechjaar gehad, het is niet anders. Ik hoop dat ze vanaf zondag definitief het tij zullen keren...
3 april 2015 12:34
Ik wens hem veel succes, of misschien dat dit meer helpt; "Kom op he, kom op nou, kom op dan he, kom op, zo gaat ie goed, kom op he."
3 april 2015 12:36
Het is prima dat Sep Vanmarcke als troef naar voren wordt geschoven. Maar Verhoeven mag zich toch wel zorgen gaan maken, dat Gesink voorlopig en hoe lang nog in de wachtkamer zit en dat het team met lege handen staat.
Het zal er wel op uitdraaien, dat het TLJ het met 2 of 3 zeges in 1.1 wedstrijden moet doen met Van Asbroeck en Teunissen e.o. Lindeman.
En dan zegt Verhoeven heel fijntjes het is een overgangsjaar.
3 april 2015 12:48
vinnievidefietsen, weliswaar pech gehad, maar wie zonder pech had met de bloemen gezwaaid dan? Ik zie buiten Vanmarcke nergens favorieten welke je vooraf bovenin verwacht. Hofland, Kelderman, Gesink en van Asbroeck zijn (voorlopig) niet meer dan outsiders, die alleen als alles goed valt, zullen winnen.
3 april 2015 13:17
Ik zal in alle koersen voor LJ zijn maar vrees dat ik maar heel zelden voor een overwinning zal mogen juichen. Er zitten veel te weinig winnaarstypes in de ploeg. (Jammer dat ik helemaal niets heb met Etixx of Sky, dat zou het supporteren een stuk aangenamer maken.)
3 april 2015 13:32
Hoewel jammer dat ze niet 2 - 3 renners meer hebben (had dan Bol gehouden, of een type De Maar gehaald), heb ik wel sympathie voor deze ploeg. Veel Nederlands, jonge renners en fris in de koers. Hopelijk betaalt de filosofie zich uit en blijven ze voor elkaar werken. Die grote overwinning kan hard nodig zijn om daarna meer resultaten bij elkaar te fietsen.
3 april 2015 13:51
Na Luik heb ik pas een mening, nu alleen een vermoeden.
3 april 2015 14:51
Eens met Spinergy. Na Luik is het voorjaar voorbij. Dan kunnen we conclusies trekken
3 april 2015 15:25
Waar heeft Vanmarcke wel bewezen dat hij een 'winnaarstype' is?...
En wat is een 'winnaarstype'?...
3 april 2015 15:48
Er wordt steeds uitgesteld met wanneer we kunnen oordelen. Uiteindelijk wordt waarschijnlijk het einde van het seizoen, maar als je in april zit en nog niks hebt gewonnen, mag je vast de conclusie trekken dat ze het voor volgend jaar anders moeten aanpakken.
3 april 2015 16:04
@Scotty
Je vergeet de allersterktste, kort en krachtig, precies wat een winnaarstype als Sep Vanmarcke nodig heeft:
"Hop, hop, HOP.... hop" (kilometer 40 tot 180)
"K'maan" (kilometer 181 tot 240)
"........." (Ademt sneller) (kilometer 241 tot finish)

Weet als voormalig topper wat een topper nodig heeft, onze Nico ;)
3 april 2015 16:07
je vergeet KLASSE!!
3 april 2015 16:08
Volgens mij is die Nico prima met de renners verder. Wat moet er in het geval van Jumbo allemaal geschreeuwd worden? Vanmarcke trekt sosieso zijn eigen plan altijd, maakt niet uit hoeveel hop...
3 april 2015 16:17
@klootje
Haha, inderdaad. Een van Nico's kompacte klassiekers. :p

Edit: de Ratelband onder de ploegleiders ;). Kwestie van tijd dat Tinkov hem wegplukt, SKY en Quick Step zitten al jaren te slapen, maar Oleg niet. ;)
3 april 2015 16:55
Ik snap eigenlijk niet zo goed dat Jumbo er niet iets meer sponsorgeld tegenaan beeft gegooid.
Makkelijk praten hier vanaf de bank en bovenal heel blij dat de ploeg überhaupt nog bestaat.. maar je merkt nu aan de selectie zowel aan kwaliteit als kwantiteit dat de ploeg net wat geld tekort komt. Kan je dan als zo'n groot bedrijf niet beter een miljoentje meer er tegenaan knallen en dan vaker van voren en voor de winst meerijden?

Dat is ms wel meer positieve reclame dan die tv spotjes met Michiel de Ruyter of die pagina grote advertenties in de krant met bonnetjes van de concurrenten;)
3 april 2015 17:24
@irriducibili,
Ik verwacht dat de Lotto en Jumbo er nu ook niet meteen heel erg mee zitten dat TLJ bijvoorbeeld onzichtbaar was in T-A. Ik denk dat beide sponsors al een heel eind tevreden zijn als er een paar goede (liefst Nederlandse) renners voor de ploeg rijden die aandacht van de media generen tijdens de koersen die in Nederland het populairst zijn (de Tour, Roubaix & Amstel).

WT-status is genoeg om verzekerd te zijn van de grote koersen, beide sponsor hebben verwacht ik het geld niet over om een team neer te zetten dat kan concurreren met de topploegen.

Ze zouden vast graag Boom en Mollema hebben willen behouden, maar die hadden al getekend bij andere teams voor de sponsordeal überhaupt was afgerond. Geld neerleggen om buitenlandse topper te halen is voor deze sponsors niet interessant genoeg lijkt mij, omdat het hun toch voornamelijk (of zelfs alleen maar) gaat om de Nederlandse markt. Het merendeel van het Nederlandse publiek boeide het bijvoorbeeld totaal niks dat Menchov de Giro won, terwijl iedereen het twee jaar terug over Bau en Lau had.
3 april 2015 19:05
@snoep de hond
Als TLJ alleen maar belangstelling heeft voor de Nederlandse koersen met Nederlandse renners dan zouden zij ook genoegen moeten nemen met PCT-status en hopen op wildcards voor Roubaix, de TDF en Amstel.;)
3 april 2015 19:06
Met geld koop je geen kwaliteit, het is aan ploegleiders om die jongens te motiveren en hun kwaliteiten naar boven te halen maar van een bende los zand maak je geen beton, als coureur was verhoeven bepaald geen strateeg, als ploegleider dus ook niet en niemand praat hier over loonsverlaging.
3 april 2015 19:17
@schipperaar Met alles eens eigenlijk, alleen koop je wel kwaliteit met geld haha
3 april 2015 20:29
@sven
Kwaliteit moet je koesteren, heeft niks met geld te maken.
4 april 2015 00:20
Kon het Raas wel dan? Is allemaal afhankelijk vd sterkte vd sponser en talent. Jullie praten bijna alsof de ploeg ten dode opgeschreven is. Ten tijde van Wordperfect en Novell waren er ook buitenlandse kopmannen. Bij Rabo/Blanco/Belkin was er zat talent,geld en toppers. Nu was/is het beetje overleven met de middelen voorhanden. Hoop dat inderdaad richting einde gaat. Op dit niveau houden ze het geen jaren vol als er geen financiele of sportieve progressie mogelijk is. Dat weet Iedereen en Verhoeven ook. Zijn kwaliteiten kunnen hier weinig aan veranderen. Ik weet trouwens ook niet de contractduur vd sponsors en/of ze voor volgend jaar met de nieuwe regels in gedachten terug 30renners beoogen. We zullen zien waar ze eindigen op de teamranking dit jaar. Gelukkig komt er nu geen degradatieformule. Ik zie ze met de komende prestaties in gedachten wedijveren met FDJ,Lampre en IAM strijden voor de laatste plaats. Ik zie de Franse Procontis ook niet hoger eindigen. 25 renners en Nibali met 3,4 maats voor 2015. Das een bonnetje met korting,zeker als Astana straks naar CAS moet. En begrijp me niet verkeerd als ik dacht dat Katusha ten tijden ook niet mocht rijden tot de Cas-uitspraak. De meeste dromen zijn bedrog maar ik zet beter mijn geld op Wilco en Robert en Sepp ondanks alles en vingers kruisen maar op talent of een spurtzege.En een extra sponsor mits goede resultaten. Ze hebben er trouwens al 3.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.