Verjaardagscadeau: Jens Debusschere naar Katusha-Alpecin
foto: Sirotti
dinsdag 28 augustus 2018 om 13:58

Verjaardagscadeau: Jens Debusschere naar Katusha-Alpecin

Het gerucht rond Jens Debusschere is bevestigd. De Vlaming, die vandaag jarig is, rijdt in 2019 voor Katusha-Alpecin. Bij de ploeg treft hij landgenoten Jenthe Biermans, Baptiste Planckaert en Steff Cras. “Ik ben niet alleen gelukkig; ik ben extreem blij”, schrijft Debusschere in het persbericht.

“Ik kom naar een ploeg die altijd geïnteresseerd is geweest in de voorjaarsklassiekers. Ik kom ook in een team waar ik een aantal andere Belgische renners en personeel aantref”, vertelt de renner die erg uitkijkt naar het volgend seizoen. Debusschere is na Harry Tanfield en Dani Navarro de derde aanwinst van de ploeg met Zwitserse licentie.

Ploegbaas José Azevedo legt uit waarom de ploeg Debusschere heeft aangetrokken. “Jens is een renner die een goed resultaat kan behalen in de Belgische klassiekers. Hij kan zeker in de top tien finishen. Bovendien is hij snel, waardoor hij ook een van onze sprinters zal zijn.” Ondanks dat nog onbekend is of Marcel Kittel wel bij de ploeg wil blijven, ziet Acevedo in Debusschere de laatste man voor de Duitse sprinter. “Zoals hij dat in het verleden ook voor Greipel deed.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2018 14:25
Ah, van de ene naar de andere niksploeg!
    28 augustus 2018 15:24
    Niet echt terecht gezien de statistieken. Lotto-Soudal is gewoon middenmoot met 22 overwinningen en gezien hun budget niet meer van te verwachten. Katusha valt inderdaad tegen, maar misschien daarom voor Debusschere een goede optie om nog meer voor zichzelf te kunnen gaan rijden, met name in het Vlaamse werk.
28 augustus 2018 14:57
Weet niet of dit een cadeautje is haha
28 augustus 2018 15:37
Hoop b-werk voor het voorjaar bij Katusha.
28 augustus 2018 15:57
Katusha is zowaar nog een groter vreemdelingenlegioen dan Trek geworden. Weinig kans dat het daar tot succes zal komen voor Debusschere.
28 augustus 2018 16:23
Een gescheten paard zou ik niet in de bek kijken.
28 augustus 2018 16:31
Is daar dan ooit al iemand gelukkig geworden ?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.