Vermeersch: “Van der Poel zorgde dat niveau hele ploeg omhoogging”
Vermeersch werkt voor Van der Poel in de Amstel Gold Race - foto: Cor Vos
vrijdag 1 november 2019 om 12:35

Vermeersch: “Van der Poel zorgde dat niveau hele ploeg omhoogging”

Corendon-Circus deed tot het laatste moment mee om de bovenste twee plekken in de UCI-ranking voor ProContinentale ploegen. Dat kwam door de uitstekende prestaties van Mathieu van der Poel, maar ook zijn ploeggenoten pakten veel punten. “Ik denk dat we als ploeg zijnde de wielervolgers ook wel hebben verbaasd”, zegt Gianni Vermeersch.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens Vermeersch speelt Van der Poel een grote rol in de selectie die het publiek enigszins verbaasde. “Dat is de verdienste van Mathieu, aangezien hij zo superieur is. We hebben iemand die van zijn kansen zo’n 75 procent afmaakt. Daardoor kun je als helper nog net een extra inspanning leveren”, zegt Vermeersch tegen WielerRevue. “Mathieu zorgde ervoor dat het niveau van de gehele ploeg omhoogging. Daarnaast wordt de sfeer bevorderd door zijn goede resultaten.”

Ook good old Stijn Devolder merkte dat Van der Poel zijn rol als kopman serieus nam. “Hij gaat door het vuur voor alle renners in de ploeg en dat maakt elke overwinning nog specialer”, zegt Devolder. “Corendon-Circus is een vriendenteam en daarom kunnen de helpers nog een procentje extra geven. Mathieu is heel dankbaar voor het werk dat wij leveren en benadrukt dat ook als hij een keer niet gewonnen heeft. Heel de ploeg trekt zich op aan zijn prestaties.”

Devolder: “Zelf koersen winnen blijft nog mooier”
“Of Mathieu me nog weleens verrast? Ja en nee”, aldus de inmiddels 40-jarige Belg. “Ik wist wel al dat hij van grote klasse is, maar dat hij direct drie grote koersen wist te winnen was wel verrassend voor me.” Mede daardoor eindigde Corendon-Circus als derde ProContinentale ploeg over het jaar 2019. Alleen Total Direct Energie en Wanty-Gobert scoorden meer UCI-punten.

Dat Devolder als tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen in dienst reed van Van der Poel, vond hij alleen maar mooi. “Ik heb totaal geen moeite met die knechtenrol. Als je ziet dat je zelf niet meer kunt winnen, dan pak je zo’n knechtenrol met beide handen aan”, geeft hij toe. “Toch blijft de periode bij Quick Step de mooiste periode van mijn carrière. Zelf koersen winnen blijft nog mooier dan iemand anders aan de zege helpen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.