Victor Campenaerts bevestigt overstap naar Dimension Data

zaterdag 17 augustus 2019 om 15:38
Victor Campenaerts bevestigt overstap naar Dimension Data

Victor Campenaerts - foto: Cor Vos

De komende drie seizoenen verdedigt Victor Campenaerts de kleuren van Team NTT, de opvolger van Dimension Data. Dat laat de Belg zelf weten aan Het Nieuwsblad.

In gesprek met de Belgische krant bevestigt hij zijn overstap: “Toen eind juni bleek dat Lotto-Soudal niet de intentie had om mij per se langer te houden, ben ik zelf op zoek gegaan naar andere opties.” Bij de zoektocht kwam Campenaerts voor een dilemma te staan: “Ofwel koos ik voor een hyperprofessionele omgeving zoals Team Ineos, ofwel koos ik voor een ploeg dat in de lijn ligt van Lotto-Soudal en waar ik alle vrijheid zou hebben om mij toe te leggen op het tijdrijden. Met Dimension Data is het dat tweede geworden.”

“Als tijdrijder is het belangrijk om een duurzame structuur en standvastige basis achter de hand te hebben en stappen te zetten. Deze ploeg gelooft in mij en in mijn ambities”, verklaart Campenaerts zijn transfer. “Ze hebben mij een mooi contract aangeboden, plus een extra bedrag dat ik jaarlijks kan investeren aan innovaties voor het tijdrijden. De precieze som kan ik niet vertellen, maar het is een bedrag dat je als renner zelf niet kan investeren. Het is een extra teken dat de ploeg erg in mij gelooft.”

“Dit is een project van de lange termijn”, verduidelijkt de houder van het werelduurrecord. “De nieuwe Japanse hoofdsponsor NTT wil volgend jaar met mij scoren in de tijdrit op de Olympische Spelen van Tokio en op termijn ook met mij wereldkampioen worden.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

leffe 17 augustus 2019 om 16:51

Volgens mij sportief niet de beste keuze

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.