Gemengde gevoelens bij LottoNL-Jumbo na Parijs-Roubaix
Lars Boom haalde de finish niet - foto: Sirotti (archief)
zondag 9 april 2017 om 20:45

Gemengde gevoelens bij LottoNL-Jumbo na Parijs-Roubaix

Nico Verhoeven kijkt met mixed feelings terug op Parijs-Roubaix. De ploegleider van LottoNL-Jumbo zag dat vijf van zijn renners al pech kenden, nog voor de finale begonnen was. “Het was een wedstrijd waarvan ze de eerste 100 kilometer vol gas hebben gereden. Tot de eerste kasseistrook was er nog niemand weg gereden”, blikt hij terug voor de camera van WielerFlits.

Lars Boom, Jos van Emden en Dylan Groenewegen waren de vooruitgeschoven pionnen binnen de Nederlandse formatie, maar ook zij konden geen rol van betekenis spelen. Van Emden kwam uiteindelijk als beste renner van de ploeg over de streep, als 33e op bijna twee en een halve minuut van winnaar Greg Van Avermaet. Voor de rest haalden alleen Groenewegen (47e) en Amund Grøndahl Jansen (94e) de finish binnen de tijdslimiet.

Meer video’s zien uit het peloton? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!
Kijk vanaf morgen (20.30 uur) naar WielerFlits Live

RIDE Magazine
58 Reacties
Sorteer op:
9 april 2017 20:49
Ik heb geen gemengde gevoelens hierover: gewoon slecht.
9 april 2017 20:56
Wynants buiten tijd, vorige jaren nog zo goed.
Edit: Lees net dat Dibben als allerlaatste binnenkwam op 47(!) minuten.
9 april 2017 21:01
Van Emden als enige op niveau. Als die niet lek rijd, kan hij meesprinten voor plek 6.
9 april 2017 21:02
Op naar de Amstel Gold Race, hopen op minder pech, goed weer, goed publiek, goed eten en een superdag van de Lotto Jumbo mannen!!!!!!!
9 april 2017 21:02
Er zijn echt een heleboel renners boven de LottoJumbo mannen geëindigd die minstens net zo veel pech hebben gehad.
Het is gewoon echt niet goed genoeg. Dat staat ook los van het budget en keuzes. Vooral Wynants en Boom rijden ver onder hun niveau en ogen ongeïnspireerd.
Ook het verhaal over het begin van de wedstrijd zou ik niet beamen. Ze hebben geen moment een serieus gaatje geslagen om in de kopgroep te komen.
Vraag me echt af wat er in de klassiekerploeg van LottoNL aan de hand is geweest. Pech en niet goed genoeg is zeker niet de enige oorzaak.
9 april 2017 21:03
Intriest
9 april 2017 21:05
Krijg hier toch een beetje gemengde gevoelens van: was het nou gewoon slecht of een gemis aan kwaliteit?
9 april 2017 21:11
Hoge bomen vangen veel wind en het schijnt dat Boom na 180km opeens veel tegenwind kreeg. Het zijn hele zure appels die Boom op zijn bordje krijgt. Denk niet dat er nog veel over Boom geboomd hoeft te worden. Het was geen Boomdag en ook de Bonendag viel ongelukkig uit met een 13e stek slechts.
9 april 2017 21:12
Stop met dat interviewen, wat verwacht men, een sprinter die Lars moet meetrekken en zodra Jos valt is de angel eruit. Dylan een dikke voldoende bij zijn debuut, heeft er lol in.
9 april 2017 21:15
Hou een deel van het loon van Boom af, huur er een huisje in de Alpen mee, verplicht hem daar te trainen en laat hem iedere dag de trainigsgegevens doorsturen. Boom heeft dit voorjaar zijn ploegleiding, zijn sponsors, zijn supporters, maar vooral zichzelf belachelijk gemaakt. Aangezien Boom in de nabije toekomst toch geen doelen heeft, kun je hem evengoed wat laten bezinnen op straftraining.
9 april 2017 21:16
@Wildebert: het eerste vanwege het laatste. Boom heeft zichzelf onsterfelijk belachelijk gemaakt, ik hoop dat ie ergens onder een kassei is gekropen en er voorlopig niet onder vandaan kruipt.
Wijnants is al een paar jaar op z'n retour, hulde dat hij uitrijdt, maar te laat is triest.
Van Emden op niveau, maar alleen zonder pech en met geluk (en een relatief gesloten koers zoals vandaag) in de buurt van top 10.
Verder kent PR altijd meer verliezers dan winnaars, dus veel meer viel niet te verwachten.
9 april 2017 21:17
Er waren hier best wat mensen die over Boom riepen "wacht maar op PR, dan staat hij er". Dat vond ik al zo onrealistisch. In de RVV niet goed rijden en in de andere wedstrijden evenmin. Hoe ga je dat verschil met Van Avermaet en co in die korte tijd overbruggen ?? Kan niet. Over waarom Boom niet goed rijdt kan ik niet oordelen. Zijn voorseizoen is in ieder geval mislukt.
9 april 2017 21:22
Jammer, jammer en nog eens jammer .. Maar achteraf is mooi wonen. Het was vandaag niet meer of minder dan in de voorgaande wedstrijden. Ik heb nog wel lange tijd kunnen genieten van een attente Boom, een sterke Van Emden en een spartelende Groenewegen. Op naar de heuvelcampagne, waar ik overigens niet heel veel meer van verwacht.
9 april 2017 21:25
Bahrain Merida, Movistar, Dimension Data, UAE en Katusha ook flop trouwens of we moeten constateren dat de prioriteiten van deze ploegen feitelijk niet in deze koers liggen.
9 april 2017 21:29
mijn gevoelens zijn niet gemengd in deze. het was slecht.
9 april 2017 21:30
Van Emden op twee cruciale momenten lek. Die was echt wel goed. Vrijwel De gehele TLJ rest niet, en ook slechter dan ze voorheen deden. Wie gaat daarvoor boeten?
9 april 2017 21:42
Het is jammer maar waar, dat Lars Boom 't niet heeft om wat voor reden ook.
Het enige positieve is, dat Groenewegen heeft kunnen proeven van dit werk. Die zie ik volgend seizoen de kar trekken in de voorjaarsklassiekers.
9 april 2017 21:42
Ook Roompot slechts 1 renner over de finish,de rest DNF..
Boom's carriere gaat uit als een....
9 april 2017 21:55
Grappig, ik herinner me nog hoe sommigen hier op hun achterste poten stonden toen Sep begin dit jaar zei dat hij dacht in een betere ploeg terecht te komen voor zijn wedstrijden.

En of hij gelijk had. LottoNL werkelijk een heel voorjaar niet gezien. En Cannondale knap gepresteerd met Van Baarle 4e in de Ronde en Langeveld zomaar even podium in Roubaix. Jammer natuurlijk dat hijzelf zoveel pech kende.
9 april 2017 21:56
Tja, de tijden zijn veranderd. Met van Marcke en Tjallingii hadden ze wat meer bikkels voor dit werk in de ploeg. Jammer dat Leezer uitgeschakeld is door die val. Wijnants heeft wel de routine en kwalteit om hier beter te kunnen doen, maar hij heeft het dit jaar niet. Boom gaf aan een nieuwe uitdaging nodig te hebben na 2 jaar Astana, maar al vanaf het crossseizoen viel het tegen. Waar hij dacht in de cross wat hardheid op te doen werd hij genadeloos afgerekend door Van Aert en van der Poel. Het lijkt wel of hij die mentale opdoffer van er niet meer aan te pas komen, nooit meer te boven is gekomen. Als Boom niet in topvorm was, dan zou hij toch zeker nog pak em beet bij de eerste 30 rijden. De dreun van deze winter is blijkbaar zo hard aangekomen dat hij niet eens in de punten kon rijden of uitrijden. Er is werk aan de winkel voor Lars. Misschien eens een tijdje uit de comfortzone bij moeders de vrouw en de kinderen, en ergens alleen maar met de fiets bezig zijn. Vooralsnog zijn mij geen lichamelijke redenen voor zijn mindere presteren bekend, dus lijkt het me een mentale kwestie.
9 april 2017 22:20
@alsjewint
Booms veldritseizoen was juist beter dan de vorige, dus dat lijkt me onzin. Sowieso is het weinigen gegeven om het veldrijden erbij te doen en dan met de besten mee te gaan, Stybar heeft het wel eens gedaan en dat is het ook wel zo'n beetje...
9 april 2017 22:28
Heel dat voorjaar kan mij gestolen worden als Kruijswijk straks de Giro wint...
9 april 2017 22:32
Ja het Boom verhaal blijft apart.. tis gewoon na 180 KM helemaal op. Telkens weer.. totaal geen conditie. Ik vind ongehoord dat iemand als kopman zijnde in zijn wedstrijden zo voor de dag kan komen. Je kan als je niet goed bent prima voor plek 20 rijden maar dit is rijden op continentaal niveau voor een kassei specialist. 150 Km meedoen en daarna doeggg
9 april 2017 22:32
Hele voorjaar kan mij gestolen worden als Gesink solo een etappe wint in de Tour + Bergtrui ;-)
9 april 2017 22:40
@delgado

Volgens mij ging het de meeste mensen erom dat het Sep was die zelf constant de boel verprutste en het dus onnodig was om na te schoppen.
Hij heeft dit jaar bewezen dat het niet aan het team ligt waarvoor hij rijdt maar aan hem.

Dit jaar hadden de mannen van cannondale alleen het "geluk" dat hij zichzelf volledig uitschakelde zodat ze hem niet constant van achteruit weer terug moesten brengen, maar gewoon voor hun eigen kans konden gaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.