Gemengde gevoelens bij LottoNL-Jumbo na Parijs-Roubaix
Lars Boom haalde de finish niet - foto: Sirotti (archief)
zondag 9 april 2017 om 20:45

Gemengde gevoelens bij LottoNL-Jumbo na Parijs-Roubaix

Nico Verhoeven kijkt met mixed feelings terug op Parijs-Roubaix. De ploegleider van LottoNL-Jumbo zag dat vijf van zijn renners al pech kenden, nog voor de finale begonnen was. “Het was een wedstrijd waarvan ze de eerste 100 kilometer vol gas hebben gereden. Tot de eerste kasseistrook was er nog niemand weg gereden”, blikt hij terug voor de camera van WielerFlits.

Lars Boom, Jos van Emden en Dylan Groenewegen waren de vooruitgeschoven pionnen binnen de Nederlandse formatie, maar ook zij konden geen rol van betekenis spelen. Van Emden kwam uiteindelijk als beste renner van de ploeg over de streep, als 33e op bijna twee en een halve minuut van winnaar Greg Van Avermaet. Voor de rest haalden alleen Groenewegen (47e) en Amund Grøndahl Jansen (94e) de finish binnen de tijdslimiet.

Meer video’s zien uit het peloton? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!
Kijk vanaf morgen (20.30 uur) naar WielerFlits Live

RIDE Magazine
58 Reacties
Sorteer op:
10 april 2017 17:18
EdEnd - 10 april 2017 om 15:42
Toen de discussie over wel/niet oortjes opstak, gaf Boom aan dat hij een groot voorstander was "hij wilde Nico in zijn oortje horen"..
Die twee zijn met elkaar vergroeid, alles draait om Boom bij Nico, daar kan Pieter Weening over mee praten.
Thomas Dekker en Lars Boom, grote talenten bij de jeugd, over het paard getild en er niet meer op geraakt!
10 april 2017 17:44
Boom kan gaan knechten en moet verder zijn muil houden. Maar met zijn koersmentaliteit (er is niks meer te halen dan stap ik maar af) en trainingsinstelling kom je nergens. Zelfs een knechtenrol zal-ie denk ik niet goed gaan invullen. Rest enkel einde carriere dan denk ik zo.

@Geurt Harm: Een 'beperkte' renner als Kruijswijk haalt toch erg veel uit zijn lijf. Daar zit een goede kop op. Die heeft vorig jaar de Giro volledig gedomineerd en is in het verleden ook al eens tweemaal een van de 3 sterksten geweest in de laatste week, week en een half.

Gaat sowieso qua rondes en vorm van allerlei lui bij TLJ voor dat werk vrij goed. Ze hebben natuurlijk bergop niet de beste ploeg, maar voor de Giro met Kruijswijk wel een van de grootste kanshebbers gezien zijn vorm. En de rest volgt ook een succesvolle voorbereiding op dat vlak.
10 april 2017 17:51
Het probleem van LJ is het management. Elkaar de hand boven het hoofd houden. Net als in de Rabo tijd. Dus weg met die ex hoofdredacteur van een fiets blaadje.
10 april 2017 18:01
Je kunt toch moeilijk stellen dat ze niets goed doen bij TLJ na het afgelopen jaar. Ze blinken zelfs uit op sommige gebieden. Ik heb dan vrede met mindere prestaties in het voorjaar.

Lars Boom is natuurlijk wel een verhaal apart. Maar TLJ daarom afschrijven, nee. Onterecht.
10 april 2017 18:05
@cubbie
Precies, op tijdritgebied bakken ze er ook al weinig van.
10 april 2017 18:11
Lars moet gewoon weer leren lachen komt alles goed, kon naast crossen ook nog geweldig tijdrijden.
11 april 2017 08:17
Boom was in de schelde prijs ook al ver voor de finale gelost, wat moet je dan in Parijs Roubaix gaan zoeken ????
11 april 2017 08:56
@geurt harms en cubie, sorry maar het zou jullie goed doen eens die donkere bril af te zetten en naar feiten te kijken. Groenewegen won aardig wat vorig jaar, gesink na al zijn (wederom) lichamelijk malheur super meegestreden voor 3-4 etappe winsten in de vuelta, kruijswijk bijna giro. TLJ over het algemeen erg sterk geworden in ITTs, Martens lijkt ook weer richting zijn subtopper vorm te gaan voor zijn ritten..

Wil niet zeggen dat ik alles goed vind, maar zo negatief als jullie het neerzetten is wat overdreven (los van het feit dat mannen als Lefevre nog geen eens zouden gaan werken met het budget van TLJ)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.