Wel of geen Parijs-Roubaix voor Christophe Laporte? “Nog steeds afwachten”
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2024 om 16:30

Wel of geen Parijs-Roubaix voor Christophe Laporte? “Nog steeds afwachten”

Update Volgens Het Nieuwsblad maakt Christophe Laporte zondag zijn rentree in Parijs-Roubaix. Visma | Lease a Bike heeft inmiddels echter aan WielerFlits laten weten dat het ‘nog steeds afwachten’ is of de Fransman van start kan gaan in de Helleklassieker. Laporte moest de voorbije voorjaarsklassiekers missen vanwege ziekte.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Buikgriep en zadelpijn houden Laporte sinds Milaan-San Remo uit koers. De Europees kampioen stapte ziek uit in La Primavera en miste daardoor sindsdien de E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Dat terwijl hij op voorhand juist een van de kopmannen van de ploeg van Richard Plugge was.

Laporte doet vandaag niet mee met de verkenning van Parijs-Roubaix door Visma | Lease a Bike, net als Matteo Jorgenson. Zondag is hij er mogelijk wel bij. Op de voorlopige startlijst staan voor Visma | Lease a Bike verder Dylan van Baarle, Mick van Dijke, Tim van Dijke, Per Strand Hagenes en Edoardo Affini. Als Laporte niet rijdt, gaat het laatste plekje vermoedelijk naar Tosh Van der Sande of Julien Vermote zijn. Die laatste was donderdag ook mee met de verkenning.

Update (16.00 uur): “Laporte blijft afwachten”

WielerFlits polste bij de ploegleiding na de verkenning onze eerdere berichtgeving van deze week aangaande het al dan niet starten van de Franse Europees kampioen. In tegenstelling tot het nieuws van Het Nieuwsblad, laat de ploeg vanuit Frankrijk weten dat het ‘nog steeds afwachten is’ wat betreft Laporte. Bij de verkenning waren naast ploegleider Maarten Wynants ook Edoardo Affini, Dylan van Baarle, Mick en Tim van Dijke, Per Strand Hagenes en Julien Vermote aanwezig. Matteo Jorgenson was er net zoals Laporte niet bij, maar de Amerikaan start op zeker wel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.