Viviani twijfelt aan programma Cavendish
Foto: Sirotti
woensdag 13 januari 2016 om 15:44

Viviani twijfelt aan programma Cavendish

Als het aan Elia Viviani ligt, maakt Mark Cavendish een foutieve beslissing door zowel de gele trui in de komende Tour de France na te jagen, als de gouden medaille op het Omnium tijdens de Olympische Spelen. “Op de Spelen moet je 100% in orde zijn”, meent Viviani tegenover Cycling Weekly.

‘Hij gaat inboeten op de kilometer’
“Ik denk dat de Tour te dicht op Rio de Janeiro zit”, vindt de Italiaanse sprinter van Sky. “Cavendish kan het wel combineren. Als je goed herstelt heb je na de Tour altijd een erg goed conditie. Dat zal hem helpen bij de puntenkoers, waar uithoudingsvermogen erg belangrijk is. Alleen dat komt hem duur te staan op de kilometer. En op de Spelen kun je jezelf dat niet veroorloven, omdat het Omnium-toernooi altijd om de winst gaat en niemand je kan helpen. Het is de enige wedstrijd waarin je 100% in orde moet zijn in alle onderdelen.”

Rijgt Cavendish de wegzeges weer aaneen?
Viviani zelf werd op het WK Baanwielrennen van 2015 derde op het Omnium, achter Glenn O’Shea en winnaar Fernando Gaviria. De 26-jarige sprinter rijdt dit seizoen opnieuw de Giro d’Italia en richt zich daarna op het Olympisch baantoernooi. Cavendish’ voorbereiding is dus een stuk korter, maar Viviani voorspelt wel een goed wegseizoen voor de Brit. “Ik denk dat Cavendish op dit moment de beste sprinter van de wereld is. Ik dacht daar een paar maanden geleden aan toen ik Cav bezig zag op de baan. ‘Hij gaat alles winnen’, ging er toen door mijn hoofd. Bij zijn nieuwe ploeg (Dimension Data, red.) kan hij terugkeren op zijn niveau van weleer en een boel wedstrijden winnen. Potentieel gezien heeft Marcel Kittel de beste en sterkste sprint, als alles goed gaat. Maar ik denk dat Cavendish opnieuw de beste is.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
13 januari 2016 18:19
Nou ik ben benieuwd of zijn voorspelling uit gaat komen, ik hoop van niet eigenlijk. Van mij mag Greipel er nog wel wat pakken dit jaar.
13 januari 2016 19:35
Mmh, ik weet het toch niet zo. Op basis van wat zou Cav dit jaar weer de topper van weleer zijn ? Hij wordt sinds 2012 toch wel elk jaar door meer en meer mannen verslagen. '13-'14 Kittel, '15 Griepel, Kristoff, Sagan, Degenkolb en Viviani zelf. Zijn lead-out Renshaw-Eisel was outstanding...5 jaar geleden...Bon we zullen zien

Om te reageren moet je ingelogd zijn.