Vluchter Héctor Sáez pakt eerste profzege in Ronde van Portugal

woensdag 7 augustus 2019 om 20:08
Vluchter Héctor Sáez pakt eerste profzege in Ronde van Portugal

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Voor Héctor Sáez kan de Ronde van Portugal eigenlijk niet meer stuk. In de zesde etappe naar Bragança kwam de Spaanse juniorenkampioen van 2010 winnend over de streep, nadat hij deel uitmaakte van de ontsnapping. Het betekende zijn eerste profzege.

Na de rustdag trok het peloton zich weer in gang voor de zesde etappe van Torre de Moncorvo naar Bragança, een rit over 189,2 kilometer. Vanuit de start was het meteen klimmen geblazen, waardoor een groep van 25 renners zich los reed. Daarbij was ook geletruidrager Gustavo César. Na de geaccidenteerde beginfase, werd de groep na negentig kilometer weer bijgehaald.

Opnieuw werd er aangevallen en uit de ontsnapping met elf renners, die hieruit ontstond, zou uiteindelijk de ritwinnaar voortkomen. Filipe Cardoso was de eerste uit de kopgroep, die een gooi deed naar het dagsucces en ook zijn landgenoot David Livramento deed een poging. Uiteindelijk was de aanzet van Héctor Sáez de beslissende en de Spanjaard sleepte de winst binnen.

Door de slechte weersomstandigheden ging klassementsleider César in de slotfase hard onderuit, maar de Spanjaard kon de finish bereiken en tevens bleef hij aan kop van het klassement.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.