Volta Ciclista a Catalunya maakt etappesteden bekend
vrijdag 29 december 2017 om 13:09

Volta Ciclista a Catalunya maakt etappesteden bekend

De Volta Ciclista a Catalunya heeft de etappesteden voor de editie 2018 geopenbaard. De WorldTour-wedstrijd door de Spaanse regio Catalonië start opnieuw in Calella en zal na zeven ritten finishen in Barcelona.

De 98e editie van de Ronde van Catalonië zal verreden worden tussen 19 tot 25 maart. Voor de zevende keer op rij start en finisht de openingsrit in Calella, ten noorden van Barcelona. De tweede etappe van de ‘Volta’ gaat van Mataró naar Valls. Beide steden hebben een lange traditie als start- of finishlocatie in deze rittenkoers.

Na acht jaar afwezigheid keert Sant Cugat terug in de route van de ‘Volta’. Deze plaats organiseert op 21 maart de start van de derde rit. De finish is die dag in het skigebied Vallter 2000.

De volgende dag staat een lastige bergrit op het programma. In de rit van Llanars naar La Molina kunnen de klimmers een slag slaan voor het algemene klassement. Een dag later doorkruist het peloton de Pyreneeën in de vijfde rit naar Vielha Val d’Aran.

Het peloton kan die dag in de finishplaats overnachten, want daar is ook de start van de voorlaatste rit. De finish is die dag in Torrefarrera. Traditiegetrouw eindigt de Volta Ciclista a Catalunya met een slotrit in Barcelona.

Dit jaar was de overwinning na een interessante strijd voor Alejandro Valverde. Het podium kleurde met Alberto Contador en Marc Soler volledig Spaans.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
29 december 2017 13:25
Drie bergetappes dus? Hoop dat ze Mirador d'Arres gebruiken voor de etappe naar Vielha, Port de Bonaigua als laatste klim van de dag zou naast La Molina een tweede magere bergetappe zijn.
29 december 2017 18:39
La Molina zal wel veel geld over hebben voor een finish, de beklimming is zo saai als wat met dat kleine sprintje omhoog op t end, verder gebeurt er nooit wat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.