Voorbeschouwing: Etappe 15 Vuelta a España
zondag 13 september 2009 om 21:07

Voorbeschouwing: Etappe 15 Vuelta a España

Het drieluik aankomsten bergop zit erop maar dat betekent niet meteen dat de sprinters nu hun kans krijgen. De finale van de etappe van morgen kent namelijk twee beklimmingen van de tweede categorie. Het lijkt dus een perfect parcours te zijn voor de vluchters.

Etappe 15: Jaén – Córdoba (167,7 km) 14/9
Vandaag een 168 kilometer lange rit. De renners worden aan de start verwacht in Jaén, om vervolgens te finishen in Córdoba. Het is al voor de achttiende keer dat de renners finishen in Córdoba. Paolo Bettini is sinds 2006 de laatste winnaar, maar daar gaat dit jaar dus verandering in komen. Waarschijnlijk gaat een sprinter de Italiaan opvolgen. In Zuid-Spanje is namelijk bijna geen vlakkere route te bedenken. Ondanks dat, is er toch nog een stevige berg te beklimmen in de slotfase: de Alto de San Jerónimo (tweede categorie). Alleen de echte bikkels zullen om de overwinning gaan sprinten.
Profiel

Favorieten
De etappe van morgen is te zwaar voor de meeste sprinters (als die er tenminste nog zijn) en te licht voor de klassementsmannen. Op papier is het dan ook een perfecte etappe voor de vluchters. Vacansoleil is naar deze Vuelta gekomen om zich voornamelijk te richten op mee zitten in de ontsnappingen.

Matteo Carrara en Johnny Hoogerland lijken voor morgen de mannen die het moeten namens de ProContinentale-ploeg. Carrara zal het waarschijnlijk worden omdat Hoogerland zich ten eerste richt op het klassement en bovendien niet te veel krachten wil verspillen met het oog op de rit naar Avila.

Lars Boom kwam vandaag in de grote bus binnen op meer dan 22 minuten van Cunego. De afgelopen twee dagen liet hij zien, dat hij toch wel een redelijke klimmer is. Er is dus een kans dat we Boom morgen in de aanval zullen zien.

In de ontsnappingen in de Vuelta ontbreken natuurlijk ook niet de Spaanse ploegen. Xacobeo-Galicia (David Herrero en Gustavo Cesar Veloso), Contentpolis-Ampo (Manuel Vazquez, Julien Sanchez Pimienta) en Andalucia Cajasur (José Ruis Sanchez en Javier Ramirez Abeja) proberen vast en zeker een mannetje mee te sturen.

Mijn favorieten
**** Matteo Carrara
*** Johnny Hoogerland, Lars Boom
** David Herrero, Manuel Vazquez, José Ruis Sanchez
* Gustavo Cesar Veloso, Julien Sanchez Pimienta, Javier Ramirez Abeja, David de la Fuente

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.