Voorbeschouwing: WB-veldrit Treviso
zaterdag 3 oktober 2009 om 20:54

Voorbeschouwing: WB-veldrit Treviso

Het veldritseizoen trekt zich langzaam maar zeker op gang. Na een aantal kleinere crossen vindt morgen met de WB-wedstrijd in Treviso de eerste belangrijke veldrit van de jaargang 2009-2010 plaats.

Het seizoen is begonnen zoals iedereen verwachtte: Niels Albert heeft meteen laten zien wie de te kloppen man wordt dit jaar. De wereldkampioen heeft al deelgenomen aan drie crossen en won ze allemaal.

De grootste bedreiging zou in principe van zijn landgenoot Sven Nys moeten komen. De Belgische kampioen heeft er echter weer een zomer vol mountainbike-wedstrijden op zitten en lijkt nog niet echt in topconditie. Daardoor kwam hij voorlopig nog niet verder dan een derde plaats. Beter op dreef lijkt Zdenek Stybar, getuige twee overwinningen in eigen land afgelopen week. De Tsjechische kampioen is bij afwezigheid van Lars Boom voortaan de grootste concurrent voor de Belgen.

Eddy van IJzendoorn werd vorige week tweede in Harderwijk en zou ook nu wel eens een mooi resultaat kunnen behalen. Verder lijken Thijs Al en Gerben de Knegt de belangrijkste Nederlandse kanshebbers.

De Belgen Klaas Vantornout en Sven en Dieter Vanthourenhout hebben onlangs ook al bewezen in vorm te zijn door enkele ereplaatsen te behalen. Hun landgenoten Bart Aernouts en Erwin Vervecken wonnen onlangs zelfs nog een cross, respectievelijk in Nederland en in de Verenigde Staten. Ook Kevin Pauwels wordt een te duchten tegenstander.

Daarnaast is het gissen naar de conditie van enkele renners die niet uit de Benelux komen. Hoe Francis Mourey (Frankrijk), Radomir Simunek (Tsjechië), Enrico Franzoi (Italië) en Philipp Walsleben (Duitsland) zullen presteren, is een klein raadsel.

Mijn favorieten
**** Niels Albert
*** Zdenek Stybar, Sven Nys
** Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Sven Vanthourenhout
* Eddy van IJzendoorn, Dieter Vanthourenhout, Erwin Vervecken, Bart Aernouts

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.