Vuelta 2016: Lotto Soudal maakt als eerste selectie bekend
Foto: Sirotti
donderdag 11 augustus 2016 om 11:06

Vuelta 2016: Lotto Soudal maakt als eerste selectie bekend

Lotto Soudal heeft als eerste ploeg bekendgemaakt welke renners de Ronde van Spanje gaan rijden. De formatie van ploegbaas Marc Sergeant komt met acht Belgen naar de Vuelta. Adam Hansen is de enige buitenlander binnen de selectie. De Australiër begint aan zijn zestiende opeenvolgende grote ronde.

André Greipel ontbreekt in de selectie. Lotto Soudal mikt in de sprints op Tosh Van der Sande. De rest van de ploeg bestaat voornamelijk uit aanvallers. Ook Thomas De Gendt doet mee. De Belg won eerder dit seizoen een Touretappe op de  Mont Ventoux.

Louis Vervaeke zou misschien voor een klassement kunnen gaan. De pas 22-jarige renner eindigde dit jaar als elfde in de Ronde van het Baskenland. Vorig jaar maakt hij in de Giro al zijn debuut in een grote ronde. Jelle Wallays (27) gaat dat in de komende Vuelta pas doen.

Selectie Lotto Soudal voor Ronde van Spanje (20-8 tot en met 9-11)
flag-be Sander Armée
flag-be Bart De Clercq
flag-be Gert Dockx
flag-au Adam Hansen
flag-be Thomas De Gendt
flag-be Maxime Monfort
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Louis Vervaeke
flag-be Jelle Wallays

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
11 augustus 2016 15:19
@McMulenga
Dat is wel makkelijk. Van Gesink worden prestaties verwacht terwijl het bij Hansen wel lijkt of het enkel om de Olympische gedachte gaat.
Die hoeft alleen een paar bidons te halen en het feit dat hij zoveel rondes op rij heeft gereden wordt een ding op zich.
Waarmee ik niet wil zeggen dat het niet zwaar is, maar er ligt nul komma nul druk op hem. Men is al lyrisch als ie in de ontsnapping zit.
11 augustus 2016 17:35
Klopt, te voren ging hij nog regelmatig in de aanval, met Giro etappe winst als beloning, nu zal hij nog 10 keer 'uit rijden'... En een enorm record neerzetten...
11 augustus 2016 22:31
@oborobo

Iedere ronde of wedstrijd is daar te mooi voor.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.