Vuelta 2017: Sander Armée bezorgt Lotto Soudal derde overwinning
donderdag 7 september 2017 om 17:34

Vuelta 2017: Sander Armée bezorgt Lotto Soudal derde overwinning

Sander Armée heeft in de Vuelta a España de rit naar Santo Toribio de Liébana gewonnen. De renner van Lotto Soudal versloeg op de slotklim zijn medevluchter Alexey Lutsenko.

De openingsfase verliep in een razendsnel tempo, waardoor het voor aanvallers lastig was om te ontsnappen. Bob Jungels en Julian Alaphilippe behoorden tot de renners die een poging waagden, maar slaagden er niet in om voorop te blijken. Pas na 58 kilometer was het eindelijk raak.

Tolhoek mee in de aanval
Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo) was als enige Nederlander mee in een vlucht waar ook Alaphilippe, Matteo Trentin (Quick Step), Alessandro De Marchi (BMC), Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott), José Joaquín Rojas en Marc Soler (Movistar), Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe), Clément Chevrier, Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale), Toms Skujins (Cannondale-Drapac), Matej Mohoric (UAE Team Emirates), Lutsenko (Astana), Armée (Lotto-Soudal), Giovanni Visconti (Bahrain-Merida), Jérémy Maison, Anthony Roux (FDJ), Stéphane Rossetto (Cofidis), Sergio Pardilla (Caja Rural-Seguros RGA) en Aldemar Reyes (Manzana-Postobón) deel van uitmaakten. Het peloton gaf de groep van een vrijgeleide, waarna de voorsprong uitgroeide tot meer dan dertien minuten.

Katusha-Alpecin zorgde onderweg voor enige opschudding door met vier man uit het peloton te ontsnappen. De verrassingsaanval van Ilnur Zakarin en zijn ploeggenoten was echter geen lang leven beschoren. Fabio Aru gooide vervolgens samen met Astana-ploeggenoot Luis Leon Sanchez en Alberto Contador (Trek-Segadfredo) de knuppel in het hoenderhok. Sanchez en Contador werden ingelopen, maar Aru bleef vooruit. Contador probeerde het even later opnieuw, waardoor de groep der favorieten verder uitdunde.

In de kopgroep waren ondertussen Alaphilippe, Lutsenko, Soler, Gougeard en Armée weggereden. In de aanloop naar de slotklim gingen Lutsenko en Armée er vandoor, waarna de Belg in de slotfase zijn medevluchter verschalkte. Het is voor de 31-jarige Armée de grootste overwinning uit zijn carrière. Tolhoek was op een negende plaats de beste Nederlander.

Kelderman loopt in, Kruijswijk tiende
Aru slaagde er uiteindelijk in om uit de greep van het peloton te blijven. Doordat in het peloton het tempo opgeschroefd werd, bedroeg zijn voorsprong echter maar twaalf seconden. Chris Froome plaatste in de slotkilometer nog een versnelling, waardoor hij Nibali nog 21 seconden op achterstand zette. Zijn voorsprong bedraagt nu 1 minuut en 37 seconden. Wilco Kelderman volgt 40 seconden later. Steven Kruijswijk stijgt naar de tiende plaats.

RIDE Magazine
108 Reacties
Sorteer op:
7 september 2017 18:05
Toen LS hun selectie openbaarde vond ik het maar een armzalig lijstje... En nu alweer de derde ritzege. Gaaf!
7 september 2017 18:06
@Parcheggio: ik weet het niet hoor. Zoveel praten we hier in NL nu ook weer niet na over de ritzeges van Van Poppel en Lindeman van een paar jaar terug. Terwijl de tour van Bau en Lau en de net-niet-zeges van Dumoulin en Kruijswijk toch nog wel met enige regelmaat besproken worden.
7 september 2017 18:09
Kruijswijk zo als verwacht, straalt de klasse van af. Binnen drie jaar pakt hij toch een grote ronde.
Kelderman ook goed.
Gaaf voor Armee , sympathieke gast.
Woods fietst nog niet zo lang, daar zit nog groei in.
7 september 2017 18:11
edit WF: niet provoceren
7 september 2017 18:16
@Parcheggio: Is dat zo? Volgens mij hebben wij weinig te klagen hier ten Noorden van de grens. Maar nee, ik ervaar geen jaloezie nee. Dumoulin wint nota bene de Giro; er is geen Belgische overwinning die daar tegenover gezet kan worden.
7 september 2017 18:17
@Parcheggio
Zijn jullie als Belgen niet jaloers dat Nederlanders zo veel goede klassementsmannen heeft?
7 september 2017 18:18
@Parcheggio:
Ik denk toch dat dit jaar de inlossing van de verwachtingen bij de Nederlanders echt is begonnen. Dumoulin en Kelderman tonen aan dat ze het talent kunnen omzetten in goede prestaties (lees podium) in grote ronden. Daarachter hangt de groep met Poels, Mollema en Kruijswijk (top-10) en dan is Oomen (ooh!) nog in aantocht.
De Belgen hebben qua grote rondes Benoot, de Plus en Vervaeke die als talent zijn aangemerkt en voorlopig alleen de eerste laat daar een beginnetje van zien.
7 september 2017 18:18
@Parcheggio: dat lijkt me met de mooie overwinningen van Nederlanders dit jaar niet nodig
7 september 2017 18:18
Woods is iets voor TLJ als Oaths niet doorgaat. Is er eigenlijk al nieuws over het vervolg van Cannondale?
7 september 2017 18:19
@Parcheggio
Je zou eens wat vaker naar de koers moeten gaan, dan piep je wel anders.
7 september 2017 18:21
Leuke etappe gezien en prachtige overwinning voor Armée.
Had iets meer van Alaphilipe verwacht. Nog ver weggezakt na afhaken voorin. Zelfde geldt voor Soler.
7 september 2017 18:22
Haha, Parcheggio.

Sorry, maar alle Belgische overwinningen bij elkaar kan de eindoverwinning van Tom in de Giro niet eens evenaren.

Ik vind deze overwinning wel één van de mooiste voor de Belgen dit jaar, maar dat komt meer door de renner en het gevecht om tot deze overwinning te komen.
7 september 2017 18:22
Kelderman vs. Nibali, Zakarin en Contador en Kruijswijk vs. De La Cruz, Chaves van Van Garderen. Het worden nog een paar mooie dagen vol spanning voor de fans van Nederlandse klassementsrenners. Als Kelderman het lukt zijn podiumplaats, en Kruijswijk het lukt zijn top 10 klassering, te verdedigen mogen ze beide met een zeer goed gevoel op deze Vuelta terugkijken. Ik hoop persoonlijk dat Kruijswijk deze zaterdag in de aanval gaat.
7 september 2017 18:24
@ddb
Quote:
Bizar hoevaak Contador kan aanvallen. Die moet zichzelf onderhand toch ook wel eens gaan tegenkomen?

Als je als kind in de toverdrank bent gevallen, heb je daar soms je hele leven profijt van ;-) Karakter en talent helpen natuurlijk ook.
7 september 2017 18:28
Hoe gaat het nog met Jetse?
7 september 2017 18:28
@Parcheggio: wat een kinderachtige praat zeg. Ben bijna beschaamd om Belg te zijn als ik dat allemaal lees.

@TeamNL: over die zege van Armee zal bij ons hooguit nog een week gepraat worden. De overwinningen van Phil en Greg in de heilige week spreken veel meer tot de/mijn verbeelding. En dan moet die wereldtitel van Greg nog komen ;)
7 september 2017 18:29
Dit is wel een pleidooi voor een ronde met korte cols in het middelgebergte. Dan krijg je meer strijd als in een zware Galibier-rit in de Tour. Het ritme en tempo van de Vuelta past ook beter bij de moderne tijd dan het trage, berekende van de Tour.
7 september 2017 18:30
@ah-ja

Woods is 30. Vorige prestaties in GC. Zero.


@teamNL
Dat is kwestie van appreciatie. E3-GW-RVV-PR-AGR of giro overwinning?
7 september 2017 18:33
@Pacheggio
Betwijfel of veel mensen op weer een zinloze Holland-België-discussie zitten te wachten. Die zijn er al genoeg geweest. Beetje kinderachtig allemaal.
7 september 2017 18:33
Wederom een hele mooie etappe. Mooie strijd voorin, leuk voor Armee. Klassement toch ook weer een gevecht en er zakken er nu weer een aantal andere doorheen. Kelderman blijft steady en Kruijwijk groeit. Zaterdag de rit voor Kruijswijk en podium Kelderman dan maar.
7 september 2017 18:34
Verdiende overwinning van Armee.
De Nederlanders gaan heel lekker in het klassement.

Waarom wordt zo'n kansloze trollaccount niet gelijk verwijderd?
6 berichten en alleen maar lopen stoken.
7 september 2017 18:35
Mooie etappe gezien. Leuk voor Armee is hem zeker gegund. Kelderman was weer goed. Wordt toch wel een mooi gevecht voor plek 3 tussen Kelderman en Zakarin en heel misschien Contador. Wat blijft Contador toch een schitterende renner, hoop dat ie op de Angliru flink uithaalt. Kruijswijk deed het ook niet slecht. Loste eerder dan Nibali maar finishte een paar seconden voor Nibali.
@Parcheggio
Zijn Jullie als Belgen dan niet jaloers dat Nederland zo veel goeie GC-renners heeft die allemaal in staat zijn om top 10, top 5 of zelfs podium of voor de winst te rijden?

Idd zijn de 'top'belgen erg allround die op verschillende parcoursen goed uit de voeten kunnen. Met name van Avermaet, Wellens, Gilbert en Naesen. En jullie hebben diverse belgen die goed zijn op glooiend terrein(heuvelachtig, zwaar, kasseien) met een grote motor, Types als de Gendt, Teuns, Lampaert. Maar echt jaloers ben ik niet op julie hoor.
Ik hou zelf meer van echte klimmers zoals Chaves, Lopez en Kruijswijk. Daarom ben ikzelf eerder jaloers op Colombia. Wat die aan talentvolle klimmers hebben is echt om je vingers bij af te likken bij wijze van spreken. Bij de Belgische renners misschien alleen op Tiesj Benoot, dat is echt een groot talent. Hoe die in de TdF klom tussen echte klimmers, was echt sterk.
7 september 2017 18:37
Wat gaaf voor Sander Armée!

De hele ronde al in goede doen en mee in de aanval. En dan nu eindelijk ook een vette prijs.
7 september 2017 18:38
Ik denk overigens dat Tolhoek het halen van de top 30 nu wel als doel zal stellen. Inmiddels 32ste...
7 september 2017 18:38
@moa
'Woods is 30. Vorige prestaties in GC. Zero'

Dat laatste is natuurlijk niet zo gek: Woods fietst net een paar jaar en heeft pas 1 grote ronde achter de kiezen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.