Vuelta 2017: Niet fitte Oomen hoopt finish te halen
zaterdag 2 september 2017 om 12:35

Vuelta 2017: Niet fitte Oomen hoopt finish te halen

Wilco Kelderman zal in de etappe van vandaag naar alle waarschijnlijkheid niet kunnen rekenen op de diensten van superknecht Sam Oomen. De 22-jarige Tilburger voelt zich niet fit na een slechte nacht van vrijdag op zaterdag. Dit bevestigt Sunweb-ploegleider Marc Reef aan het AD.

De jonge klimmer was bezig aan een sterke Vuelta. Hij stond ondanks zijn labeur voor Kelderman nog op een knappe dertiende plaats in het klassement, op 4.48 van leider Chris Froome. Hij hoopt vooral de finish te halen van de veertiende etappe, die voert naar de top van de Sierra de La Pandera. “Door de problemen bij Oomen zijn Chris Hamilton en Lennard Kämna nu de aangewezen mannen om Wilco bij te staan in de finale”, aldus Reef.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
2 september 2017 14:53
Was hier toch wel bang voor. Ik vrees ook voor Kelderman. Alleen de mannen die ongelooflijk veel van hun lichaam kunnen vragen en al hebben laten zien dat ze dat kunnen, gaan deze Vuelta aan de top blijven. Mannen als Nibali, Contador en noem ze allemaal maar op. Ook al hadden ze mindere dagen, zij blijven aan het eind toch het beste van iedereen overeind waar anderen er helemaal dooheen zakken of ziek worden. Eigenlijk begint de Vuelta pas vandaag. En na morgen zijn er niet veel podium kandidaten meer over.
2 september 2017 14:57
Tsja als Oomen ziek is dan is doorrijden ook geen optie. Goed met het oog op de toekomst dat hij afgestapt is. Tuurlijk ook jammer want hij deed het geweldig!
2 september 2017 15:01
Nadeel van een knecht, er was niemand die voor hem knechtte, kou en regen, te weinig eten misschien en zich ook nog afbeulen als enige in de bergen, tja.
2 september 2017 19:39
Lol
Ziek worden door teveel te knechten. Dat is echte een goeie!!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.