Vuelta 2018: Simone Petilli kampt met hersenschudding na zware val
foto: Sirotti
dinsdag 4 september 2018 om 20:20

Vuelta 2018: Simone Petilli kampt met hersenschudding na zware val

Update UAE Emirates zal in de Vuelta a España niet meer kunnen rekenen op Simone Petilli. De 25-jarige Italiaan – die te boek staat als een klimmer – kwam in de tiende etappe naar Fermoselle zwaar ten val. Petilli is na Maurits Lammertink en Daniel Martin de derde uitvaller in deze Vuelta.

Petilli kwam ten val op ongeveer veertig kilometer van de finish. De Italiaan – flink bloedend – bleef lang roerloos op de grond liggen. Hij werd na medische assistentie afgevoerd naar het ziekenhuis.

Petilli kwam vorig jaar tijdens de Ronde van Lombardije ook zwaar ten val, destijds in de afdaling van de Muur van Sormano. Hij liep toen onder meer een gebroken rechtersleutelbeen en rechterschouderblad op.

Door de opgaves van Petilli en Martin – die naar huis gaat vanwege de nakende geboorte van zijn tweeling – moet UAE Emirates verder met zes renners.

Update 18.10 uur 

De Spaanse sportjournalist Borja Cuadrado heeft op Twitter laten weten dat Petilli inmiddels bij kennis is. De Italiaan was net na de val niet bij bewustzijn, en kon zelfs niet ademhalen. De renner – die enkele tanden heeft verloren – is in staat om mensen te herkennen.

Update 20.20 uur 

UAE Emirates heeft in een persbericht aangegeven dat Petilli kampt met een hersenschudding. Daarnaast heeft hij enkele tanden gebroken en heeft hij een diepe snee boven zijn linkeroog. In het ziekenhuis van Zamora is geen verdere neurologische schade vastgesteld. Het is nog niet bekend wanneer de Italiaan het ziekenhuis mag verlaten.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
4 september 2018 18:17
Dat moet een heftige smak geweest zijn zeg :o
Hoop dat hij hier geen blijvende schade aan over houdt.
4 september 2018 18:19
Pfoe die heeft ook weinig mazzel in zijn carrière zeg. Lag er vorig jaar ook al bij in Lombardije meen ik me te herinneren.
    4 september 2018 19:08
    Inderdaad. Was daarna 6 maand out.
4 september 2018 21:25
Blij dat het "relatief" meeviel, had erger verwacht met het bloed in zijn gezicht. Nu hoen dat hij snel hersteld en er niets aan overhoud.
Op andere media wordt al bericht dat hij ontslagen is uit het ziekenhuis
4 september 2018 22:50
Arme jongen, in dat snertploegje... Ondanks een driemaal hoger budget slechter dan Lampre
5 september 2018 02:12
Wat een bizarre val was dat trouwens, zo plotsklaps op het asfalt stortend. Zo dat buiten bewustzijn niet de oorzaak kunnen zijn van zijn val? Op dat moment leek er toch niet zo heel veel aan de hand in het peloton en rare manoeuvres werden er verder niet gemaakt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.