Vuelta 2019: Ezquerra steelt de show met huwelijksaanzoek

zondag 15 september 2019 om 21:25
Vuelta 2019: Ezquerra steelt de show met huwelijksaanzoek

foto: Cor Vos

Jesús Ezquerra vertolkte weliswaar geen hoofdrol in de Vuelta a España, maar wist wel alle ogen op zich gericht in de slotrit. De Spanjaard van Burgos-BH koos namelijk de aanloop naar Madrid uit om zijn vriendin ten huwelijk te vragen.

Op 72 kilometer van de finish liet Ezquerra zich afzakken naar de ploegauto van Burgos-BH met in zijn kielzog een cameramotor en een motard van televisieomroep Radiotelevisión Española. Uit de zakken achter op zijn paars-rode tenue toverde hij een doosje tevoorschijn, dat hij vervolgens aan zijn vriendin Soraya Puente gaf die op de achterbank van de volgwagen zat. Vol ongeloof nam ze het doosje aan, waarna Ezquerra haar ten huwelijk vroeg.

In het doosje zat immers een verlovingsring, waarna ze volmondig ‘ja’ zei tegen het romantische aanzoek van haar Spaanse partner, die enige tijd later aan de afsluitende rondes door Madrid begon. Daar kwam de Burgos-BH-renner als 102e over de finish op ruim een halve minuut van ritwinnaar Fabio Jakobsen. De Vuelta besloot hij op de 120e plaats op bijna vierenhalf uur van Primož Roglič.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.