Vuelta 2021: AG2R Citroën gaat voor etappezeges
foto: Cor Vos
maandag 9 augustus 2021 om 11:07

Vuelta 2021: AG2R Citroën gaat voor etappezeges

Nadat AG2R Citroën dit seizoen al etappes won in de Giro d’Italia en de Tour de France, wil de ploeg van Vincent Lavenu ook toeslaan in de Vuelta a España. Vandaag presenteerde het team zijn acht namen voor de Spaanse ronde.

“Het doel is om ook in de Vuelta een etappe te winnen”, zegt ploegleider Julien Jurdie. De ploeg won met Ben O’Connor en Andrea Vendrame dit jaar al etappes in de Tour en de Giro. “Als ploeg samenwerken is daarbij de sleutel; daarin heeft iedere renner een rol door zichzelf ter beschikking te stellen voor de groep. Afhankelijk van het etappeprofiel krijgt elke renner de kans om te rijden voor de overwinning op de dagen die goed passen bij zijn kwaliteiten”, licht Jurdie het strijdplan van AG2R Citroën toe.

Voor Geoffrey Bouchard wordt het zijn tweede deelname aan de Vuelta. Twee jaar geleden, bij zijn debuut, keerde hij met de bergtrui terug naar huis. De Franse renner is een van de beschermde renners in de ronde. Met zijn klimkwaliteiten mag hij gaan voor een etappezege. Tevens hoopt hij op een mooie klassering in het klassement. Lilian Calmejane weet al hoe het voelt om een etappe te winnen in de Vuelta. Hij deed dat al weleens in 2016. Normaal gesproken krijgt hij zijn kansen in de heuvelachtige etappes.

Net als vorig jaar doet Clément Champoussin de Vuelta. Even als Bouchard en Calmejane mag de jonge Franse klimmer etappewinst najagen. Ook Stan Dewulf en Damien Touzé krijgen hun kans om voor dagsuccessen te rijden. Mikaël Chérel is dan weer de wegkapitein van de ploeg. Nicolas Prodhomme rijdt in de Vuelta zijn eerste grote ronde en moet vooral ervaring opdoen. Tot slot is Clément Venturini de troef van AG2R Citroën voor de massasprints. Daarnaast mag hij via een ontsnapping proberen een rit te winnen.

Geen Jaakko Hänninen
Aanvankelijk stond ook Jaakko Hänninen in de plannen voor de Vuelta. De Finse klimmer kwam vrijdag in de Vuelta a Burgos echter ten val en moest zich terugtrekken voor de Spaanse ronde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.