Vuelta 2021: Geen breuken vastgesteld bij Louis Meintjes na val

vrijdag 3 september 2021 om 20:20
Vuelta 2021: Geen breuken vastgesteld bij Louis Meintjes na val

foto: Cor Vos

Update

Louis Meintjes zal de Vuelta a España niet uitrijden. In de negentiende etappe kwam de klimmer van Intermarché-Wanty-Gobert, de nummer tien van het klassement, hard ten val, waarna hij de strijd moest staken.

Meintjes kwam op veertig kilometer van de finish ten val. De Zuid-Afrikaanse klimmer kon zijn weg niet vervolgen en moest noodgedwongen opgeven. Bij zijn val liep hij meerdere verwondingen op aan zijn gezicht, schouder en heup, waarna hij per ambulance werd afgevoerd.

Bij de eerste onderzoeken in het ziekenhuis van Lugo werd geen enkele breuk vastgesteld, deelde zijn ploeg vanavond mede. Meintjes blijft vannacht wel ter observatie in het ziekenhuis vanwege de blessures aan zijn gezicht en de korte periode van bewusteloosheid na de val.

“We weten niet hoe de valpartij ontstaan is, maar ik zag wel meteen dat Louis het bewustzijn had verloren en niet meer in staat was om verder te fietsen. Het is enorm spijtig om na drie weken hard vechten op deze manier gestraft te worden”, liet ploegleider Valerio Piva weten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.