Vuelta 2021: Mauri Vansevenant mag zich opmaken voor eerste grote ronde
foto: Cor Vos
maandag 9 augustus 2021 om 11:22

Vuelta 2021: Mauri Vansevenant mag zich opmaken voor eerste grote ronde

Deceuninck-Quick-Step heeft de acht namen bekendgemaakt voor de Vuelta a España, die in het weekend van 14 en 15 augustus van start gaat. De ploeg mikt met Fabio Jakobsen op de sprints. Mauri Vansevenant mag zich in zijn eerste grote ronde testen in de bergetappes.

Twee jaar na zijn eerste optreden in de Vuelta keert Jakobsen terug in de Spaanse ronde. Bij zijn debuut won de Nederlandse sprinter meteen twee etappes; eerst in El Puig, later op de slotdag in de Spaanse hoofdstad Madrid. Door zijn vreselijke val in de Ronde van Polen vorig jaar stond hij lange tijd aan de kant, maar sinds zijn terugkeer heeft hij inmiddels al laten zien dat hij het winnen niet is verleerd. In de Vuelta krijgt hij een sterke leadout-trein mee, bestaande uit de Tsjechische tijdritkampioen Josef Černy, Florian Sénéchal en Bert Van Lerberghe.

James Knox was twee jaar geleden de beste renner van de Belgische ploeg in het eindklassement van de Vuelta. De Brit greep met een elfde plaats net naast de top-10. Dit jaar keert hij terug in de drieweekse ronde. Verder bestaat de selectie uit Zdenek Štybar, die in 2013 al eens een etappe wist te winnen in de Vuelta, en de tweedejaars profs Andrea Bagioli en Mauri Vansevenant. Voor de Belg, die dit seizoen al de lastige GP Industria & Artigianato achter zijn naam wist te zetten, is dit de eerste grote ronde in zijn carrière.

“De Vuelta is de Vuelta, een van de zwaarste wedstrijden van het seizoen”, zegt Wilfried Peeters, ploegleider in deze ronde. “We zijn vol vertrouwen, want we hebben een sterke ploeg die in vrijwel alle etappes kan meedoen om de overwinning. Fabio is na twee jaar terug in een grote ronde en verschijnt aan de start na een heel goede Tour de Wallonie. Zdenek en Josef kunnen beiden hun kansen grijpen als die zich voordoen, terwijl James, Mauri en Andrea iets kunnen proberen in de bergetappes waarvoor zij de kwaliteiten hebben om voor een mooi resultaat te gaan.”

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor de Vuelta a España (14 augustus-5 september)
flag-it Andrea Bagioli
flag-cz Josef Černy
flag-nl Fabio Jakobsen
flag-gb James Knox
flag-fr Florian Sénéchal
flag-cz Zdenek Štybar
flag-be Bert Van Lerberghe
flag-be Mauri Vansevenant

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.