Vuelta a España 2020 presenteert alternatieve etappes

vrijdag 12 juni 2020 om 18:22
Vuelta a España 2020 presenteert alternatieve etappes

foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van de Vuelta a España heeft het definitieve parcours uitgetekend. Koersdirecteur Javier Guillén moest weer terug naar de tekentafel na het schrappen van de twee Portugese etappes. De Vuelta blijft nu op Spaans grondgebied, maar zoekt de grensregio op.

Oorspronkelijk stonden twee etappes ingetekend in Portugal: een aankomst in Matosinhos, een voorstad van Porto, en een vertrek vanuit Viseu. Het kortstondige bezoek aan het buurland werd echter geschrapt, nadat de betrokken etappeplaatsen de organisatie niet konden garanderen vanwege de coronapandemie.

De vijftiende etappe zal nu vertrekken vanuit Mos en finishen in Puebla de Sanabria. Het belooft een pittige etappe te worden gezien de vele hoogtemeters. Onderweg krijgen de renners vier beklimmingen van derde categorie voorgeschoteld. De top van de laatste klim – de Alto de Padornelo – ligt op goed zeventien kilometer van de streep.

De zestiende etappe tussen universiteitsstad Salamanca en Ciudad Rodrigo is nog pittiger. De coureurs trekken door de bergketen van Sierra de Francia, met onderweg de Alto El Portillo en de Alto El Robledo van respectievelijk tweede en eerste categorie. De laatste vijftien kilometer gaan in dalende lijn naar de aankomst.

Sleuteletappes 
De Vuelta telt dit jaar achttien etappes na het schrappen van de eerste drie ritten in Nederland. De renners beginnen nu op 20 oktober in het Baskische Irun. Verder staan er bergetappes op het programma naar onder meer de Col du Tourmalet, de Alto de Moncalvillo, Alto de la Farrapona en Alto de l’Angliru én een tijdrit naar de steile Mirador de Ézaro.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.